Ανυπότακτη Πολιτεία

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Uncategorised

Δυναμική συγκέντρωση στο εκλογικό κέντρο

 

56161307 1004945909696992 9115382342691586048 n

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

 

Με επιτυχία έγιναν την Πέμπτη 4 Απριλίου τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Ανυπότακτης Πολιτείας. Υποψήφιοι και υποστηρικτές και πλήθος νεολαίας γέμισαν από νωρίς την οδό Αλεξάνδρου Υψηλάντου.

Την εκδήλωση άρχισε ο Τάσος Γιακουμής, Ιατρός και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαϊας, τονίζοντας ότι η Ανυπότακτη Πολιτεία έχει βαθιά γνώση των τοπικών ζητημάτων, χάρη στην αδιάλειπτη παρουσία της στα σημαντικά προβλήματα και ζητήματα της Πάτρας, ενώ επισήμανε τον ρόλο που διαδραμάτισε η παράταξη ως «φραγμός σε κάθε πισωγύρισμα της δημοτικής αρχής».

Έπειτα το λόγο πήρε ο Βασίλης Κυπραίος, βιολόγος και υποψήφιος διδάκτορας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Ανυπότακτη Πολιτεία. Εκτιμώντας την αδυναμία ύπαρξης αυτοδυναμίας στο νέο δημοτικό συμβούλιο, επισήμανε την ανάγκη συνεργασιών στις οποίες η Ανυπότακτη Πολιτεία θα είναι «ρυθμιστής αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί είμαστε συγκεκριμένοι σε αυτά που προτείνουμε και από συγκεκριμένη πολιτική σκοπιά».

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Γιώργος Σουβαλιώτης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Ανυπότακτη Πολιτεία. Αναφερόμενος στην ανεξαρτησία της Ανυπότακτης Πολιτείας από «πολιτικά γραφεία» έκανε ξεκάθαρη τη διαφορά της δημοτικής κίνησης με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις και τόνισε τη χρησιμότητα της ενισχυμένης παρουσίας της στο νέο δημοτικό συμβούλιο «γιατί θέλουμε να είμαστε σε μία πόλη που υπάρχει ισχυρή συμμαχία των εργαζομένων και της νεολαίας».

Τέλος, το λόγο πήρε ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Πατούχας, ο οποίος αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της εκλογικής περιόδου και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση στα πλαίσια του «Κλεισθένη». Επιπλέον καυτηρίασε το «νέο μοντέλο δημάρχου που είναι οπαδός της επιχειρηματικότητας και ουδέτερος από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας» ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην καθοριστική συμβολή της Ανυπότακτης Πολιτείας στις κινητοποιήσεις του Πατρινού λαού. Τελειώνοντας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ύπαρξη «λαϊκής και δημοκρατικής πλειοψηφίας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο η οποία θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας». Μοναδική προϋπόθεση γι’ αυτό, κατά τον Χρήστο Πατούχα, είναι η αποφασιστική ενίσχυση της «Ανυπότακτης Πολιτείας». Ο επικεφαλής του συνδυασμού έκλεισε την ομιλία του με στίχους του Κωστή Παλαμά:

"Για την καινούργια γέννα, που όλο την περιμένουμε και όλο κινάει για να' ρθει

κι όλο συντρίμμια γίνεται στο γύρισμα των κύκλων"

Εμείς με την επιμονή μας θα σπάσουμε τον κύκλο, θα μπούμε στο γύρισμά του με τα όνειρα και τις ελπίδες μαςΔείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση :

 

56364649 269823180563290 6988879859040649216 n

 

56603131 788404474855208 1575746517908586496 n

 

56555952 2714138108659402 4213629604780310528 n

56218168 802619103430166 2102194931555631104 n

56396048 351310612172970 5984315089002430464 n

56464305 327514921239199 186298935222992896 n

56359344 2264172940577621 398662137179799552 n

56355332 322461555136629 1976335510561357824 n

 

 

Πολιτική Διακήρυξη για τις εκλογές του Μαϊου

newlogo1

 

Αγαπητοί μας συμπολίτες, φίλες και φίλοι

Γνωριζόμαστε! Γνωρίζετε την πορεία μας, τις θέσεις μας, τις τοποθετήσεις μας δημόσια και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν λέμε ότι συμφωνούσατε μαζί μας. Αλλά, γνωρίζετε πολύ καλά, ότι δεν κρυφτήκαμε ποτέ! Δεν χαριστήκαμε σε ότι θεωρήσαμε λάθος, καταγγείλαμε ότι πιστεύαμε ότι ήταν ολέθριο για την πόλη και τους κατοίκους της, δεν χαϊδέψαμε τα αυτιά κανενός, δεν υποκύψαμε στις εξουσίες, δεν ανταλλάξαμε ποτέ την συνείδηση μας με ψήφους ή μικροσυμφέροντα. Ήμασταν πάντα πρωτοπόροι και επίμονοι, για κάθε συνεργασία που θα υπηρετούσε τα συμφέροντα των εργαζομένων και της νεολαίας. Δεν αποδεχτήκαμε τον ουδέτερο, απολίτικο ρόλο να ασχολούμαστε μόνο με τις «λακκούβες», αλλά ασχοληθήκαμε με κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που απασχολούσε τους συνδημότες μας.

Θεωρήσαμε σπουδαίο, ότι ταλαιπωρεί και καταστρέφει τον συνάνθρωπο και συμπολίτη μας. Αντιδράσαμε και καταγγείλαμε την πολιτική που δημιούργησε ανεργία, εξαθλίωση κλειστά μαγαζιά και μικροεπιχειρήσεις, αδιέξοδα για τα παιδιά μας, ζητιανιά για ένα κομμάτι ψωμί, υποταγή των συνειδήσεων, εξευτελισμό για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που ψάχνουν απεγνωσμένα ένα μεροκάματο, συμπαρασταθήκαμε σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα και το νερό, σε όσους δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακα και να δουν τον γιατρό τους.

Επιλέξαμε, η πολιτική μας διαδρομή, να ταυτιστεί με την Αριστερά, με τα οράματα και τις επιδιώξεις της για έναν καλύτερο κόσμο, τον κόσμο της Δημοκρατίας, της ισότητας και του δίκιου, των δικαιωμάτων στην ζωή και στην δουλειά για τον καθένα, των ελευθεριών σε ότι ο καθένας και όλοι μαζί, επιδιώκει να δημιουργήσει, στην τέχνη, στην επιστήμη και τα γράμματα, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό

Αντιστρατευόμαστε, τους εκμεταλλευτές του ανθρώπινου μόχθου, τους εμπόρους της δυστυχίας των πολλών, τις κυβερνήσεις, τα κόμματα και τις παρατάξεις-παρακλάδια τους που αποδέχτηκαν, συνδιαμόρφωσαν και εφάρμοσαν τα μνημόνια της Ε.Ε. του ΔΝΤ και της ΕΚΤ και ευθύνονται για την φτώχια του λαού μας, την ισόβια επιτήρηση από τους δανειστές, το ξεπούλημα του φυσικού πλούτου και των υποδομών. Όσους επιβουλεύονται την ανεξαρτησία της χώρας, όσους την υποτάσσουν σε παγκόσμιους δανειστές τοκογλύφους, όσους ταυτίζουν τα δικά τους συμφέροντα με μία, διαχρονικά, παρασιτική ολιγαρχία του πλούτου, πάντοτε χωρίς πατριωτισμό, πάντοτε κίβδηλους και υποτακτικούς σε ξένους «συμμάχους» και δυνάστες.

Πρωτοστατήσαμε πάντοτε, στην λαϊκή και κοινωνική ενότητα, στους διεκδικητικούς αγώνες της πόλης και των συμπολιτών μας. Ακούσαμε και αναδείξαμε την γνώμη και τα πιστεύω του καθενός, στηρίξαμε τον πλουραλισμό στους αγώνες, την δύναμη της ενότητας και της συμπαράταξης, την δύναμη των πολλών. Δεν ακολουθήσαμε ποτέ τον εύκολο δρόμο της ιδεολογικής περιχαράκωσης. Συνταχθήκαμε με τις αποφάσεις, την τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία και τους αγώνες όλων των κοινωνικών φορέων της πόλης μας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι κάθε πρόβλημα που σήμερα απασχολεί τους Δήμους και τον δικό μας Δήμο, έχει τις αιτίες του, στην κεντρική πολιτική του Κράτους απέναντι στην Αυτοδιοίκηση, στους Δημάρχους υποχείρια των κομμάτων τους και των Κυβερνήσεων. Οι Κυβερνήσεις νομοθετούν, αυτές διαμορφώνουν το πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων, καθορίζουν αρμοδιότητες και ευθύνες, συνήθως με τη σύμφωνη γνώμη των κυρίαρχων κομμάτων και των παρατάξεών τους, χωρίς την γνώμη των δημοτών. Καθορίζουν επίσης τους οικονομικούς πόρους, αυτούς που δίνει ο Κρατικός προϋπολογισμός, και το πλαίσιο που ρυθμίζει την ανταποδοτικότητα και τα Δημοτικά τέλη.

Την τελευταία δεκαετία ειδικότερα, οι Δήμοι έγιναν μέρος του προβλήματος «της οικονομικής και δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας». Δηλαδή, μηδενισμός του κρατικού προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, και περικοπή των τακτικών κρατικών επιχορηγήσεων κατά 70%. Οικονομική ασφυξία! Αδυναμία συγκρότησης και εκτέλεσης Τεχνικού Προγράμματος, αδυναμία άσκησης οποιασδήποτε κοινωνικής πολιτικής! Στενάζουν από τα «οικονομικά παρατηρητήρια», την διαρκή επιτήρηση, την έλλειψη προσωπικού και την γήρανση του υπάρχοντος λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων. Τι ρόλο να παίξουν επομένως οι Δήμαρχοι; Τον ρόλο του καλού διαχειριστή, που τους επιφύλασσε ο Καλλικράτης και ο Κλεισθένης;

Για αυτό απέτυχαν οι διαχειριστές! Όσοι είχαν μόνο διαχειριστική νοοτροπία και αντίληψη, απέτυχαν πρώτοι.

Αγαπητοί μας συνδημότες.

Για αυτούς τους λόγους λέμε, ότι το πρόβλημα της Τ.Α., είναι κατεξοχήν πολιτικό πρόβλημα! Για αυτούς τους λόγους στις εκλογές του Μαΐου, συγκρούονται οι δύο βασικές πολιτικές που απασχολούν τον Ελληνικό λαό στο σύνολο του.

Θα συνεχιστεί στην χώρα και στην Αυτοδιοίκηση, η πολιτική των μνημονίων, της πιο άγριας λιτότητας, της αφαίρεσης δικαιωμάτων και κατακτήσεων ενός αιώνα, της συντριβής της έννοιας του ελεύθερου ανθρώπου, της ιδιωτικοποίησης των πάντων στον βωμό των υπερκερδών του μεγάλου κεφαλαίου, της καταστολής των αγώνων και των διεκδικήσεων, της εξαθλίωσης και της φτώχιας, των εκατομμυρίων ανέργων και κατεστραμμένων συνανθρώπων μας, της ξενιτιάς των παιδιών μας, της παραγωγικής αποδιάρθρωσης και καταλήστευσης του φυσικού πλούτου της χώρας, της υπερχρέωσης της για τον επόμενο αιώνα, της διαρκούς υποτέλειας στα κέντρα αποφάσεων του διεθνούς ιμπεριαλισμού και των λεγόμενων ισχυρών, της πολιτικής δηλαδή που προωθούν η σημερινή και η προηγούμενη Κυβέρνηση και τα υποταγμένα κόμματα στους Ευρωατλαντικούς μονοδρόμους;

Την ίδια πολιτική που εκτρέφει τον φασισμό και τον νεοναζισμό στην Ελλάδα και αλλού;

Τώρα πρέπει να μιλήσουμε για την ήττα αυτής της πολιτικής, τόσο στην Τ.Α., όσο και συνολικά.

Να μιλήσουμε για έναν άλλο δρόμο, τον δρόμο της Εθνικής Ανεξαρτησίας με τα λαϊκά συμφέροντα στο προσκήνιο. Η ήττα αυτή, επιβάλλει να ηττηθούν στην κάλπη, όλοι οι εκπρόσωποι των μνημονιακών κομμάτων στην Τ.Α. Όλοι οι Δήμαρχοι και οι παρατάξεις, που στήριξαν, ανέχτηκαν ή υποτάχθηκαν στην πολιτική του Κεφαλαίου και των μνημονίων. Όλοι όσοι στα λόγια δήθεν δυσανασχέτησαν και στην πράξη δεν αντέδρασαν, εφαρμόζοντας αυτή την πολιτική, («αφού έτσι το λέει ο νόμος”).

Βλέπουμε ήδη και πολλούς «ουδέτερους» και «ανεξάρτητους», αυτούς που δήθεν τους απασχολούν μόνο τα «προβλήματα της πόλης», αυτούς που θα λένε «άλλο Αυτοδιοίκηση άλλο Κυβέρνηση», ότι πρέπει να πριμοδοτήσουμε τους άξιους, δηλαδή τους ίδιους. Θέλουν να κρύψουν το παρελθόν τους, να κρύψουν αυτοί οι δήθεν ακομμάτιστοι και όψιμοι σωτήρες, την προσήλωση τους στα κόμματα εξουσίας. Με την έντονα διαφημισμένη «πολιτική ουδετερότητα», δηλώνουν την ουδετερότητα τους από τα μεγάλα προβλήματα, κρύβουν τις αιτίες τους. Και σε όσα συμφέροντα υπηρέτησαν όλα αυτά τα χρόνια. Σας λένε ψέματα!

Αγαπητοί συμπολίτες

Γνωρίζετε ότι η Ανυπότακτη Πολιτεία, έχει αναλυτικές και τεκμηριωμένες απόψεις και για τα μερικά και για τα σοβαρότερα προβλήματα που απασχολούν την πόλη και τις συνοικίες της. Δεν θα τις απαριθμήσουμε εδώ. Θα διατυπώσουμε ωστόσο τις βασικές μας αρχές:

  • Θεωρούμε το βασικότερο πρόβλημα των δημοτών μας αυτό που απασχολεί ολόκληρο τον Ελληνικό λαό: Τις συνέπειες της κρίσης στην κάθε οικογένεια, την ανεργία με τις εκρηκτικές της διαστάσεις, την μείωση του εισοδήματος σε κάθε σπίτι, την αδυναμία εξασφάλισης των ειδών πρώτης ανάγκης και πληρωμής των λογαριασμών. Στο πρόβλημα αυτό, δεν υπάρχει ουδετερότητα! Θα αγωνισθούμε, μαζί με όλη την κοινωνία για την ανατροπή, την ριζική αλλαγή αυτής της πολιτικής. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την μονομερή κατάργηση των μνημονιακών δεσμεύσεων και της διαγραφής του χρέους. Την γενναία «Σεισάχθεια» των χρεών κάθε νοικοκυριού. Για να βγάλει ο κόσμος την θηλιά από το λαιμό του, να ανασάνει!
  • Διαφωνούμε με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Τ.Α.Διαφωνούμε με τον Κλεισθένη. Δεν θέλουμε Δήμους-Επιχειρήσεις που να αυξάνουν τα ανταποδοτικά τέλη, να αναζητούν πόρους για έργα μόνο μέσω ΕΣΠΑ και Προγραμμάτων, που να εκχωρούν τη δημοτική περιουσία σε ιδιώτες και να εκτελούν έργα μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Δεν θέλουμε έναν δήμο-βιτρίνα για τα πολυεθνικά ή ντόπια επιχειρηματικά συμφέροντα.Θέλουμε Δήμους με θεσμική αυτοτέλεια και οικονομική επάρκεια για να μπορούν να εξυπηρετούν τις ανάγκες των δημοτών και των λαϊκών στρωμάτων Οι Δήμοι να αποκτήσουν απόλυτη ευθύνη για ότι συμβαίνει στην πόλη τους. Οικονομική αυτοτέλεια με καθιέρωση σταθερού ποσοστού επιχορήγησης από τον Κρατικό προϋπολογισμό.Μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου.

Στις σημερινές συνθήκες, η κρατική επιχορήγηση, πρέπει να διπλασιαστεί, με προοδευτική αύξηση του σε μια δεκαετία, στο 12%. Κατανομή του με πληθυσμιακά κριτήρια. Προοδευτική κατάργηση της ανταποδοτικότητας. Φρένο στην φοροεπιδρομή! Ένας φορέας, το Κράτος, να φορολογεί και όχι όποιος προλάβει!

  • Δεν συμφωνούμε με οποιασδήποτε μορφής ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών ή δημοτικού έργου. Η επίκληση της ανταγωνιστικότητας ή της παραγωγικότητας, δεν αποσκοπεί σε τίποτα άλλο, από την ευθεία εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων, με τελικό αποτέλεσμα οι πολίτες να πληρώνουν πανάκριβα βασικά αγαθά και υπηρεσίες.
  • Ο Δήμος πρέπει να έχει την αποκλειστική ευθύνη για την προστασία του δημοσίου- κοινοχρήστου χώρου, για την εφαρμογή του σχεδίου πόλης, για τον χωροταξικό σχεδιασμό και την αδειοδότηση οποιασδήποτε δραστηριότητας στα γεωγραφικά του όρια. Κατά την έννοια αυτή, πρέπει να διεκδικήσει και αποκλειστικά να αποφασίσει για την αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου και της παραλιακής ζώνης σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου. Να έχει το δικαίωμα να γνωμοδοτεί αποφασιστικά, για την διέλευση εντός των ορίων του εθνικών συγκοινωνιακών δικτύων.

Πρωταρχική μας θέση η πλήρως υπόγεια διέλευση του τρένου σε όλο το μήκος της πόλης μας.

  • Απόδοση στους Δήμους, κάθε κοινόχρηστου Δημόσιου χώρου, που βρίσκεται εντός των γεωγραφικών τους ορίων. Για να αρθεί ο τραγέλαφος με τις διαρκείς διενέξεις με την Κτηματική Υπηρεσία και την εκάστοτε Κυβέρνηση.
  • Στις σημερινές συνθήκες, επιβάλλεται ο προσανατολισμός του Δήμου στην κοινωνική του πολιτική με την εξεύρεση κάθε δυνατού πόρου, την μείωση όλων των δαπανών που δεν είναι υψηλής προτεραιότητας, και την ανάδειξη των πρωτοβουλιών δημοτών και των δομών αλληλεγγύης. Ένταξη στην εθελοντική δράση των ωφελούμενων από τον κοινωνικό οργανισμό, διευκόλυνση των υπολοίπων εθελοντικών κοινωνικών ομάδων, ενάντια στον έμμισθο «εθελοντισμό» του κυκλώματος κερδοσκοπίας των ΜΚΟ.
  • Ο Δήμος να οργανώσει και να αναδείξει τα δικά του τοπικά όργανα, (Διαμερισματικά, τοπικά Συμβούλια) σε κύτταρα δημοκρατίας να ενισχύσει και να προστατέψει όλες τις πρωτοβουλίες αυτοοργάνωσης, διεκδίκησης και αλληλεγγύης, (λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών, δράσεις μαζικών φορέων). Ο στόχος, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό και χωρίς τα είδη βασικής διατροφής να γίνει πράξη.

Οργάνωση του αγώνα για την προστασία της λαϊκής ιδιοκτησίας από τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις.

  • Για κάθε επιμέρους πρόβλημα του Δήμου και της πόλης μας, έχουμε επανειλημμένα δημοσιεύσει τις θέσεΘέλουμε έναν Δήμο δημοκρατικό, αγωνιστικό και ανυπότακτο! Έναν Δήμο που θα κινητοποιεί τους δημότες και τους κατοίκους και θα διεκδικεί πέρα από τους περιορισμούς του Κλεισθένη, που θα έρχεται σε σύγκρουση με κεντρικές πολιτικές επιλογές και την εφαρμογή τους στον τόπο μας. Που δεν θα διστάσει να ξεσηκωθεί απέναντι στους επιχειρηματικούς και ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για την περιοχή μας (εξορύξεις υδρογονανθράκων, ενεργειακά σχέδια για την περιοχή, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, στρατιωτική αναβάθμιση Αράξου κλπ.)

 

Δεσμευόμαστε από τις θέσεις αυτές. Στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, θα τις επαναλάβουμε σε θεματικές ενότητες. Για την καθαριότητα, την αποχέτευση, όλες τις υποδομές και τις αναπλάσεις, την ανάγκη των δημόσιων-δημοτικών συγκοινωνιών, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Αγαπητοί συμπολίτες

Προσπαθήσαμε έντονα το τελευταίο διάστημα, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ενότητας και συγκρότησης ενός αριστερού, δημοκρατικού, ριζοσπαστικού, νικηφόρου μετώπου. Η προσπάθεια μας αυτή δεν κατέληξε με επιτυχία! Κόμματα και πολιτικές κινήσεις της Αριστεράς, συναγωνίζονται σε ανεπάρκεια, στενότητα και αχρείαστους ηγεμονισμούς. Αυτό, δεν αποτελεί θετική εξέλιξη, αλλά η υλοποίηση αυτού του στόχου, για εμάς θα είναι διαρκής προτεραιότητα.

Καλούμε κάθε αριστερό συμπολίτη μας, κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο να βοηθήσει την προσπάθεια μας. Να στρατευθεί μαζί μας. Η μόνη πειθαρχία που αναγνωρίζουμε, είναι η πειθαρχία στην συνείδηση μας! Καλούμε τους απλούς ανθρώπους, όσους δεν είναι σε μηχανισμούς, όσους δεν έχουν εκχωρήσει τις αριστερές, δημοκρατικές καταβολές τους, όσους αρνούνται να υποθηκεύσουν τα ιδανικά τους, στον αγώνα της τιμής και της αξιοπρέπειας.

Η απάντηση στα σημερινά διλλήματα, βρίσκεται στην αποφασιστική στήριξη της Ανυπότακτης Πολιτείας. Για να διασφαλιστεί η πορεία του Δήμου στην κατεύθυνση της προστασίας των δημοτών.

Όχι! Απάντηση, δεν είναι η μονοκρατορία κανενός. Απάντηση είναι η δημοκρατική πλειοψηφία και ο διάλογος. Εμείς, όχι μόνο δεν φοβόμαστε το διάλογο και την δημοκρατική προσήλωση, αλλά είμαστε καλοί και αποτελεσματικοί σε αυτό. Το έχουμε αποδείξει!

Απέναντι στο συνασπισμό των «μνημονιακών-αναπτυξιακών» παρατάξεων που επιχειρούν να διαμορφώσουν όρους πλειοψηφίας-συμμαχίας στο νέο δημοτικό συμβούλιο εμείς θα σταθούμε αντίθετοι! Απέναντι στο νέο τοπίο της αυτοδιοίκησης, η Ανυπότακτη Πολιτεία είναι πιο απαραίτητη από ποτέ εντός του δημοτικού συμβουλίου, και ενισχυμένη στους καθημερινούς αγώνες έξω από αυτό.

Καλούμε, κάθε νέο και νέα να δώσει το δικό του μαχητικό παρόν, να αναζητήσει στον αγώνα την διέξοδο από το μαύρο της απελπισίας και της παραίτησης που μας τριγυρίζει.

Καλούμε τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, να αντιληφθούν την ανάγκη να βοηθήσουν το λαό στις συνθήκες της παρακμής.

Καλούμε μαζί μας τους ανθρώπους των κινημάτων για τα ειδικά και τα γενικά προβλήματα της πόλης και των κοινωνικών ομάδων. Να μας στηρίξουν. Να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο και τις ομάδες εργασίας μας.

Καλούμε συνοδοιπόρους μας στους αγώνες μέσα και έξω από τον Δήμο, τους εργαζόμενους του Δήμου, τους απολυμένους και τους ανέργους, να δώσουμε ηχηρό χτύπημα, αντίστασης, αταλάντευτης πορείας για τα ιδανικά μας, για τις ελπίδες μας.

Το μαχητικό «παρών» της Ανυπότακτης Πολιτείας» στις εκλογές του Μαΐου, είναι μάχη αξιοπρέπειας, είναι αγώνας με προοπτική για το σύντομο και το μακροπρόθεσμο αύριο, είναι αγώνας για την νίκη και την ανατροπή!

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΤΟΥΧΑΣ

Το Συντονιστικό Γραφείο της Ανυπότακτης Πολιτείας

 

Για την ημέρα της Γυναίκας

1

 

162 χρόνια μετά την 8η Μαρτίου του 1857, μετά την πρώτη καταγεγραμμένη στην ιστορία απεργία εργαζόμενων γυναικών (με κεντρικά αιτήματα-μεταξύ άλλων-τη μείωση των ωρών εργασίας, την ίση αμοιβή με τους άνδρες και τις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας), οι γυναίκες στην Ελλάδα, και παντού, έχουν ακόμα πολλούς λόγους να συνεχίζουν να αγωνίζονται.

Η υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων και των κοινωνικών δικαιωμάτων, η καταπίεση που υφίστανται οι γυναίκες καθημερινά στη δουλειά και τους κοινωνικούς χώρους, τα αυξημένα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αλλά και γυναικοκτονιών, οι ρατσιστικές επιθέσεις απέναντι σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα, είναι στοιχεία που αποδεικνύουν ότι απαιτούνται πολλά βήματα ακόμη στο δρόμο για την πραγματική ισότητα.

Η Ανυπότακτη Πολιτεία στηρίζει τις γυναικείες διεκδικήσεις, αναπόσπαστο κομμάτι των συνολικών κοινωνικών διεκδικήσεων, και συμμετέχει στις σημερινές κινητοποιήσεις που καλούνται από γυναικείες ομάδες και άλλες συλλογικότητες στην Πάτρα, και άλλου.

Πάτρα, 8/3/2019

Το Γραφείο Τύπου

ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

logo-final1

Ερωτήματα:

Από την αρχή της συγκρότησης της Επιτροπής διεκδίκησης και στην συνέχεια της επιτροπής οργάνωσης και διεξαγωγής είχαμε έντονους προβληματισμούς. Για το πλαίσιο, τον τρόπο οργάνωσης, το κόστος, την ροή της χρηματοδότησης, τις μελέτες των έργων και άλλα. Εν τέλει, το σημαντικότερο έργο θα ήταν η ανάπλαση του χώρου του πρώην ανοιχτού Κολυμβητηρίου στην Αγυιά.

Σήμερα, μόλις πέντε μήνες πριν την διεξαγωγή των αγώνων, ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Κάνουμε λάθος; Το βασικό έργο, δεν θα υπάρχει στην διάρκεια των αγώνων, στα λόγια παραπέμπεται για το μέλλον, στην πράξη υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος της πλήρους εγκατάλειψης του. Κάνουμε λάθος;

Τι μπορεί να γίνει στο ελάχιστο διάστημα που απομένει; Προφανώς μόνο πτυσσόμενες, πρόχειρες, εγκαταστάσεις με απευθείας αναθέσεις, κατασπατάληση των ελάχιστων πόρων, ή βύθιση τους στον Πατραϊκό.

Έχουν ευθύνες τα διορισμένα διοικητικά στελέχη που ένας ένας εγκαταλείπουν το πλοίο; Είναι οι ίδιοι που στην τότε παρουσία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, μιλούσαν σε όλους τους τόνους για «επιστροφή της Χώρας στην κανονικότητα»

Έχει ευθύνες η Δημοτική Αρχή; Μήπως, στα πλαίσια της καλής συνεργασίας, συγκάλυψαν και συγκαλύπτουν τις ευθύνες των κυβερνητικών οργάνων; Ανεπίσημα, λένε ότι η Κυβέρνηση άργησε να καταλάβει, ότι χρειαζόταν νομοθετική τροπολογία για να δοθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης των έργων, μέσω του φορέα της Οργανωτικής Επιτροπής. Το κατάλαβε σχεδόν δυο χρόνια μετά. Στο ίδιο διάστημα ήρθαν, έμειναν, έφυγαν, ίσως ξανάρθουν τα σενάρια Βουλευτικής υποψηφιότητας του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού. Που κατατρόμαξε τους γηγενείς Βουλευτές. Εν ολίγοις, περισσότερο τους απασχόλησαν αυτά. Πού να περισσέψει παραγωγική σκέψη για τα ουσιώδη.

Ποια θα ήταν η απλή παραγωγική πρόταση; Να χρηματοδοτηθεί και να είναι φορέας των έργων, ο Δήμος Πατρέων. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να έκανε τον σχεδιασμό και τις μελέτες των έργων. Αλλά τα ήθελαν όλα. Και εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα!

Το Συντονιστικό Γραφείο της Ανυπότακτης Πολιτείας

Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Uncategorised