Ανυπότακτη Πολιτεία

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δραστηριότητα

Στη διημερίδα της εφημερίδας Πελοπόννησος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

 

patouxas2

 

Δείτε την τοποθέτηση του Χ. Πατούχα στη Διημερίδα της εφημερίδας Πελοποννήσου "Μιλάμε για την πόλη μας"

 

Τοποθέτηση Χρίστου Πατούχα

Δελτίο Τύπου Πρωτοβουλίας για τη Νότια Χάραξη

ose-patra

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΧΑΡΑΞΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/7/2017

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7/7/2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ, η σύσκεψη φορέων που οργανώθηκε από την Πρωτοβουλία μας. Παρέστησαν, εκ μέρους του Δήμου Πατρέων οι Αντιδήμαρχοι Παύλος Στάμος και Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, εκ μέρους του Δήμου Δυτικής Αχαΐας οι κύριοι Γκοτσόπουλος και Τραχάνης, οι Βουλευτές κ. Ιάσωνας Φωτήλας και Νίκος Νικολόπουλος,(αποχώρησε πριν τοποθετηθεί), εκπρόσωπος του Βουλευτή κ. Κατσανιώτη, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Δημήτρης Αϊβαλής, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου, επικεφαλής της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας και εκπρόσωποι Δημοτικών παρατάξεων από τον Δήμο Πατρέων, ο κ Θόδωρος Ξυλιάς από την Νέα Πόλη, η κ. Μπίρμπα από την ΡΑΠ, ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος από τους Αγωνιζόμενους Πολίτες, ο Χρήστος Πατούχας από την Ανυπότακτη Πολιτεία και εκπρόσωπος της παράταξης Κοινοτικόν. Παρέστησαν επίσης από την Αντιπολίτευση του Δήμου Δυτικής Αχαΐας οι κύριοι Διονύσης Γκοτσούλιας και Τάκης Κουνάβης.

Η παρουσίαση του θέματος έγινε από τους Χρήστο Πατούχα, Ανδρέα Λάζαρη και Ανδρέα Παναγιωτόπουλο και στην συνέχεια τοποθετήθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι φορέων και παρατάξεων.

Στην συζήτηση, αναδείχθηκαν όλοι οι λόγοι που ολόκληρη η περιοχή των Νότιων οικισμών του Δήμου Πατρέων, αλλά και τα δύο Δημοτικά Συμβούλια με ομόφωνες αποφάσεις τους, διαφωνούν με την σχεδιασμένη υφιστάμενη χάραξη και απαιτούν την Νότια χάραξη και του αυτοκινητοδρόμου και της νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής Πατρών Πύργου. Όλοι οι φορείς θεωρούν ορθή λύση την Νότια χάραξη, όλοι συμφωνούν ότι ο στρεβλός σχεδιασμός, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των παραχωρησιούχων τεχνικών εταιρειών για την είσπραξη των διοδίων, πρωτίστως της εσωτερικής και όχι της διερχόμενης κίνησης. Το ΤΕΕ και ο Βουλευτής κ. Φωτήλας, εξέφρασαν επιφυλάξεις, για το αν είναι δυνατή η αλλαγή της χάραξης τώρα, χωρίς κινδύνους για την χρηματοδότηση και την κατασκευή του έργου.

Τονίστηκε, ότι όλες οι επιφυλάξεις μπορούν να αρθούν, αν υπάρχει η απαραίτητη πολιτική βούληση. Εν προκειμένω, στιγματίστηκαν οι παλινωδίες του Υπουργείου και η αθέτηση όλων των υποσχέσεων που μας είχαν δοθεί. Κάκιστη εντύπωση επίσης, προκάλεσε η απουσία, τόσο των Κυβερνητικών Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όσο των πρώην Κυβερνητικών Βουλευτών της ΝΔ Και του ΠΑΣΟΚ, καθώς επίσης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Αποφασίστηκαν να γίνουν με πρωτοβουλία των Δήμων, άμεσες ενέργειες συνάντησης με τον κ. Σπίρτζη και οργάνωση των επόμενων ενεργειών και κινητοποιήσεων.

Πρόσκληση σε Εκδήλωση

logo-final

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνει η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών το Σάββατο 13/11/2016, ώρα 10:30 το πρωί στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ στην οδό Αγίου Ανδρέου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 19ου FOROUMΑνάπτυξης 2016.

Το θέμα της εκδήλωσης είναι: «ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ: Ένας νικηφόρος αγώνας με προοπτική»

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι: Χρήστος Πατούχας, επικεφαλής της Ανυπότακτης Πολιτείας, Νίκος Τζανάκος επικεφαλής της παράταξης Πάτρα η δική μας πόλη, Δημήτρης Αϊβαλής, Αρχιτέκτονας πρώην Δημοτικός Σύμβουλος, Γιάννης Πανταζάτος Αρχιτέκτονας, Δημήτρης Αλεξίου, Επιχειρηματίας.

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Κωνσταντίνος Μάγνης, δημοσιογράφος, Διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Πελοπόννησος.

Θεωρούμε την παρουσία σας χρήσιμη και απαραίτητη.

 

Πάτρα 8/11/2016

Χρήστος Πατούχας

 

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση - συνέλευση της Ανυπότακτης Πολιτείας

Μετά την 1η συνέλευση-συζήτηση της Ανυπότακτης πολιτείας, συνεχίζουμε πιο δυναμικά και πιο οργανωμένα. Αποτιμήσαμε τη δράση μας απο τις εκλογές μέχρι και σήμερα, το εκλογικό αποτέλεσμα και τις νέες συνθήκες και συσχετισμούς που ορίζει. Συζητήσαμε εκτιμήσεις και προτάσεις για τα ζητήματα που απασχολούν και θα απασχολήσουν τους δημότες της Πάτρας, για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά καθώς και αυτά που θα βρουν απέναντι τους το επόμενο διάστημα. Πιο αποφασιστικοί, πιο ριζοσπαστικοί αντλώντας δύναμη απο την εμπειρία, τις αρχές, τον πλούτο θέσεων αλλα πάνω απ'όλα απο τους ανθρώπους που απαρτίζουν την Ανυπότακτη αλλά και τους εργαζόμενους και την νεολαία που ζει κι εργάζεται σε κάθε γειτονιά της Πάτρας.

syn1

syn4

Περισσότερα...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1/11/2014

Το Σάββατο 1 Νοέμβρη στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του ΤΕΕ, 3ων Ναυάρχων 40, θα πραγματοποιήσουμε εκδήλωση – συζήτηση, για το τι κάναμε μέχρι τώρα, για τον σημερινό μας σχεδιασμό, για τα τεράστια προβλήματα των δημοτών και του Δήμου, για την συνολική πολιτική κατάσταση, για το σημερινό Δημοτικό τοπίο.

Θέλουμε να σας ακούσουμε και να μας ακούσετε!

Σας θέλουμε όλους.

Όλους όσους καταλαβαίνετε το ίδιο με εμάς την δυσκολία των καιρών. Όλους όσους αγωνιούν αλλά ελπίζουν, όσους πιστεύουν ότι οι νίκες θάρθουν μόνο με διαρκείς αγώνες.

Δεν περισσεύει κανείς!

Όχι μόνο όσους μας ψήφισαν! Θέλουμε την νεολαία, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς ανθρώπους, τους αριστερούς, τους ανθρώπους του πολιτισμού και της τέχνης.

Θέλουμε πρωτίστως μαζί μας όλους τους υποψήφιους της Ανυπότακτης Πολιτείας των τελευταίων και των προηγούμενων Δημοτικών εκλογών. Σε αυτούς κυρίως, θα πούμε ότι έχουμε ανάγκη την κριτική τους, ότι τους αισθανόμαστε συντρόφους και συνοδοιπόρους μας.

Σας περιμένουμε!

Για την γραμματεία της Ανυπότακτης Πολιτείας,
Χρήστος Πατούχας
Δημοτικός Σύμβουλος

Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Δραστηριότητα