Ανυπότακτη Πολιτεία

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Επιστολή προς την κ.Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Προς την κυρία Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Κυρία Πρόεδρε

Γνωρίζετε ήδη τις Κυβερνητικές εξαγγελίες, για την δημοπράτηση της κατασκευής της Ολυμπίας Οδού στο τμήμα από Πάτρα μέχρι Τσακώνα. Υπάρχουν πολύ σοβαρά κατασκευαστικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά, πολιτικά και μερικότερα ζητήματα.

Απαριθμούμε: Οι ήδη εκτελεσθείσες εργασίες έχουν επιμετρηθεί; Θα αφαιρεθούν από το καινούριο τίμημα; Η ισχύουσα αρχική σύμβαση παραχώρησης, προέβλεπε την κατασκευή μέχρι την Τσακώνα. Αφαιρέθηκε η αξία του τμήματος Πάτρα Τσακώνα; Επειδή είμαστε βέβαιοι πως δεν αφαιρέθηκε αλλά στην αρχική σύμβαση προστέθηκε επί πλέον ποσόν, θα πρέπει ο σινάμενος και κουνάμενος κ. Χρυσοχοίδης, επί τέλους αντί να κόβει κορδέλες να απολογηθεί για την διασπάθιση δημοσίου χρήματος υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων!

Τέλος, να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο μας, το έχουμε κάνει και στο παρελθόν, το ζήτημα της χάραξης και των διοδίων. Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε, από το τέλος της Περιμετρικής μέχρι το τέλος των Καμινίων, (που αφορά τον Δήμο Πατρέων), μια στενή οικιστική λωρίδα, να χωριστεί στα τρία, επειδή το αρμόδιο Υπουργείο ήθελε πάντοτε να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κατασκευαστικού κεφαλαίου και δεν έκανε δεκτή την νοτιότερη χάραξη.

Είναι δυνατόν να αποδεχθούμε διόδια στα Βραχνέικα; Και δεν θα αποκόψει αυτό την πόλη, την αγορά της, τους εργαζόμενους σε βάρος των πιο ζωτικών συμφερόντων επιβίωσης και ανάπτυξης;

Κυρία Πρόεδρε, κρίνετε αν μπορούμε να εξασφαλίσουμε απόφαση μας, που να συντονίζει τις ενέργειες μας τόσο με τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, όσο και με όλους τους φορείς.

Με τιμή

Για την Ανυπότακτη Πολιτεία
Χρήστος Πατούχας

Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τα Νέα μας Δημοτικό Συμβούλιο Επιστολή προς την κ.Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου