Ανυπότακτη Πολιτεία

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Σχόλιο για την "σύσκεψη" του Δημάρχου κ. Δημαρά

limani-kagkela-viewΛένε, όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει...

Τι αποφασίστηκε στην σύσκεψη της Τρίτης του κ. Δημάρχου Πατρέων; Να οργανωθεί διάλογος, στον οποίο κάθε φορέας και κάθε δημότης θα πει την άποψη του για το θαλάσσιο μέτωπο!

Η Δημοτική Αρχή του κ. Δημαρά, επιλέγει να γίνει ένα από τα πολλά εμπόδια για την αποτελεσματική διεκδίκηση του θαλασσίου μετώπου. Προσθέτει την δική του συμβολή για να αρχίσει το θέμα από την αρχή, πριν ακόμα και από το 2010!

Ο κ. Δήμαρχος, που άφησε, να περάσει μία διετία ατελέσφορη, που αρνήθηκε να υλοποιήσει αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, (πεζοδρόμηση, διαγραμμίσεις, παγκάκια, χώρους υπαίθριων αθλοπαιδιών κλπ), όλα αυτά σαν αποτέλεσμα τοπικών επιχειρηματικών πιέσεων με την καθοδήγηση του ΟΛΠΑ, που στην παρουσία του κ. Βαρβιτσιώτη, άκουσε, σιώπησε, δεν αντέδρασε, που μετά την κοινοποίηση των κλήσεων σε απολογία ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου,με μήνυση του ΟΛΠΑ, δεν έχει κοινοποιήσει καν την δικογραφία μέσω της νομικής υπηρεσίας, την στιγμή που εξυφαίνεται μια ολόκληρη εκστρατεία σε βάρος της Πρωτοβουλίας, σε βάρος του αιτήματος της Πόλης, την στιγμή αυτή επιλέγει να συγκαλέσει μια σύσκεψη, από την οποία αποκλείει τις Δημοτικές παρατάξεις, αποκλείει την Πρωτοβουλία! Μάλιστα, ενώ βρεθήκαμε εκεί, απαγορεύει την παρουσία μας, απαγορεύει να τον δούμε έστω για λίγα λεπτά!

Γιατί κ. Δημαρά; Ποιοι σας συμβούλευσαν για την σημερινή σας στάση; Γνωρίζετε άλλον φορέα, που να ξέρει καλύτερα το πρόβλημα, που να το υπερασπίστηκε αποτελεσματικότερα από την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών; Σε ποιους δίνετε εξετάσεις; Ποιες ευθύνες θέλετε να βγάλετε από πάνω σας, σε ποιο συνασπισμό δυνάμεων προσχωρείτε;

Εν τέλει, τι προτείνατε κύριε Δήμαρχε, στην χθεσινή σύσκεψη;

Προτείνατε διάλογο! Δεν αντιληφθήκατε κύριε Δήμαρχε, τον διάλογο που γίνεται χρόνια τώρα; Ξεχάσατε τις δεκάδες χιλιάδες υπογραφές των συμπολιτών μας, τις επαφές μας με ολόκληρη την πολιτική ηγεσία; Ξεχάσατε τα συλλαλητήρια, την αρθρογραφία, τις ανακοινώσεις δεκάδων φορέων, με πρωταγωνιστές αυτούς που καλέσατε σήμερα; Ξεχάσατε ημερίδες που οργάνωσαν στο παρελθόν το ΤΕΕ, αλλά και ο Δικηγορικός Σύλλογος, μάλιστα απολύτως χρήσιμες και τεκμηριωμένες για τον δημόσιο διάλογο; Ευθέως κύριε Δήμαρχε, σας δηλώνουμε, ότι οι τωρινές σας πρωτοβουλίες, όχι μόνο δεν εξαλείφουν, αλλά μεγαλώνουν τις ευθύνες σας! Και στην προσπάθεια σας αυτή, που μυρίζει από μακριά προεκλογική σκοπιμότητα, δεν θα βρείτε συνενόχους!

Η μόνη «ημερίδα», που θα ήταν από την μεριά μας ανεκτή, θα ήταν μία ημερίδα, παρουσίασης στα ΜΜΕ και τους πολίτες, της μελέτης του Πανεπιστημίου που έχουμε στην διάθεση μας. Μελέτης, η οποία, είναι απολύτως σύμφωνη με το ΓΠΣ, δηλαδή απολύτως νόμιμη και εφαρμόσιμη. Για να απαντήσουμε και στους καλοθελητές, που μας κατηγορούν ότι δεν έχουμε «σχέδιο» αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου. Οργανώστε αυτήν την μόνη χρήσιμη ημερίδα. Ταυτόχρονα, προχωρήστε στην εφαρμογή όσων έχουμε αποφασίσει.

Αυτός είναι ο μόνος «διάλογος», που αυτή την στιγμή επιβάλλεται. Κάθε άλλη επιλογή, είναι υπεκφυγή, είναι συνενοχή!

Για την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών

Δημήτρης Αϊβαλής
Δημήτρης Αλεξίου
Γιάννης Πανταζόπουλος
Χρήστος Πατούχας
Νίκος Τζανάκος

Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τα Νέα μας Φορείς - Σύλλογοι Σχόλιο για την "σύσκεψη" του Δημάρχου κ. Δημαρά