Ανυπότακτη Πολιτεία

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Συνεχίστε: Οι επιθέσεις συσπειρώνουν τους πολίτες δίπλα μας

limani airΗ συνολική επίθεση που δέχτηκε η Πρωτοβουλία το τελευταίο διάστημα, είχε σαν στόχο της, να καλύψει όλες τις υπαναχωρήσεις των Κυβερνητικών στελεχών και κομμάτων, να κρύψει στην ανωνυμία όλους τους «πρόθυμους» στο ξεπούλημα συνεργάτες και υποτακτικούς τους, να παγιώσει στην κοινή γνώμη την αντίληψη, ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει, αν δεν προχωρήσει η πλήρης ιδιωτικοποίηση του χώρου και η εγκατάσταση των «επενδυτών».

Ωστόσο, οι ίδιοι οι ενορχηστρωτές των επιθέσεων, κατάλαβαν ότι η προσπάθεια τους έπεσε στο κενό. Και έκριναν, ότι έπρεπε να ανεβάσουν επίπεδο. Να περάσουν στον κιτρινισμό και τις προσωπικές επιθέσεις, ελπίζοντας σε διάσπαση της Πρωτοβουλίας, σε προσωπική απαξίωση των μελών της.

Τι ισχυρίζονται σήμερα; Ότι γίνεται προσπάθεια, η Πρωτοβουλία να μετατραπεί σε δημοτική παράταξη! Διά της πλαγίας οδού να αποδείξουν, ότι υπήρχε πάντα ή εμφιλοχώρησε στην πορεία, η ιδιοτέλεια, οι προσωπικές επιδιώξεις και ότι η πενταμελής ομάδα, σπαράσσεται από εσωτερικές διαφωνίες! Λυπόμαστε που θα τους διαψεύσουμε! Πρέπει να γνωρίζουν, ότι ουδέποτε και από κανένα μέλος της Πρωτοβουλίας, ετέθη παρόμοιο ζήτημα! Ότι δημοσιεύτηκε συνεπώς, αποτελεί προϊόν φαντασίας!

Πρέπει να αναφέρουμε, ότι στο παρελθόν, και όταν το πρόβλημα του θαλασσίου μετώπου φαινόταν να οδεύει προς λύση, (αμέσως μετά την υπογραφή της προσωρινής παραχώρησης), συζητήσαμε την ανάδειξη και διεκδίκηση άλλου ή άλλων κορυφαίων θεμάτων της πόλης μας. Δηλαδή μια επέκταση της δραστηριότητας της Πρωτοβουλίας, με κεντρικό στόχο το όφελος των συνδημοτών και της πόλης μας.

Οφείλουμε να δηλώσουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι σε όλο το διάστημα ύπαρξης της Πρωτοβουλίας και παρά τις διαφορετικές, πολιτικές και ιδεολογικές μας αφετηρίες, ουδέποτε διαφωνήσαμε επί της ουσίας. Άλλωστε το θέμα της ενασχόλησης μας, ήταν απολύτως μονοσήμαντο και σαφές. Ενίοτε, συζητούσαμε, ίσως περισσότερο του δέοντος, το ύφος των ανακοινώσεων μας, κυρίως σε θέματα αντιμετώπισης προβλημάτων, που δημιουργούσαν τρίτοι. Ακόμα και για την σημερινή μας απάντηση, συζητήσαμε αρκετά για το αν άξιζε τον κόπο να απαντήσουμε.

Οφείλουμε ωστόσο να προσθέσουμε και κάτι άλλο κοινό, που μας συνδέει:

Όλα τα μέλη που συγκρότησαν την Πρωτοβουλία, έχει ο καθένας τους πεντακάθαρη προσωπική ή πολιτική διαδρομή. Δεν βαρύνεται με ιδιοτέλεια ή παραβίαση αρχών και ηθικών κανόνων. Αυτονόητο ίσως, αλλά και πάντοτε ζητούμενο, για όλα τα πρόσωπα, που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται με τα κοινά.

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών, είναι παρούσα. Η διεκδίκηση του θαλασσίου μετώπου, είναι στην συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Πατρινών.

Για την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δημήτρης Αϊβαλής
Δημήτρης Αλεξίου
Γιάννης Πανταζόπουλος
Χρήστος Πατούχας
Νίκος Τζανάκος

Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τα Νέα μας Φορείς - Σύλλογοι Συνεχίστε: Οι επιθέσεις συσπειρώνουν τους πολίτες δίπλα μας