Ανυπότακτη Πολιτεία

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Για την αντιπλημμυρική προστασία

logo-final1

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 20/11/17, έγινε ενημέρωση από τον κ. Δήμαρχο για την υφιστάμενη κατάσταση αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης μας. Μεταξύ άλλων τονίσαμε τα εξής:

1.Η τραγικότητα των φαινομένων στην Μάνδρα και την Δυτική Αττική με τους 22 νεκρούς συνανθρώπους μας και την ολοσχερή καταστροφή της περιουσίας των πολιτών, αναδεικνύεται η διαχρονική ευθύνη της παραβίασης των κανόνων της φύσης στην πολεοδόμηση, στην οδοποιία, στην προστασία του περιβάλλοντος.

2.Δεν υπάρχει χρηματοδότηση των δράσεων της Πολιτικής Προστασίας, δεν διαθέτει η Πολιτική Προστασία επαρκή στελέχωση και μηχανικό εξοπλισμό, για να ανταποκριθεί στις ανάγκες άμεσων επεμβάσεων που απαιτούνται στις περιπτώσεις των πολύ συχνών ακραίων φαινομένων. Αυτό είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Στο παρελθόν και σήμερα.

3.Είναι επιλέξιμη δαπάνη η χρηματοδότηση της κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων; Έργων προστασίας της διάβρωσης των ακτών; Η απάντηση είναι όχι και αυτό είναι αποκλειστικά Κυβερνητική ευθύνη.

4.Έγινε, με 300 έως 500 Ευρώ, νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων κτισμάτων, σε δάση, ποταμούς, εκτός εγκεκριμένου σχεδίου δόμησης;

5.Ήταν ευθύνη της «Ολυμπίας Οδού» και του ΟΣΕ, η μελέτη και κατασκευή της διευθέτησης των ομβρίων από το Ρίο μέχρι την Ροδινή; Αν δεν περιλαμβανόταν κάτι τέτοιο στην σύμβαση, έχει ευθύνη η Κυβέρνηση; Μπορεί να της καταλογισθεί εξυπηρέτηση, σε βάρος του Δήμου και των πολιτών, των συμφερόντων του μεγάλου κατασκευαστικού κεφαλαίου;

Καταδικάζουμε τα εκ των υστέρων κροκοδείλια δάκρυα των προγενέστερων και της σημερινής Κυβέρνησης. Καταγγέλλουμε τον τραμπούκικο εκτροχιασμό κυβερνητικών στελεχών για να αποσείσουν τις ευθύνες τους. Τις ευθύνες για την εγκληματική ραθυμία, δυστοκία, ανεπάρκεια δημόσιων υπηρεσιών. Εκτός από το να καταγγέλλουν τους προηγούμενους, ο λαός τους εξέλεξε για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα. Καταδικάζουμε την υποκρισία προσώπων και δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι μεν για να προστατεύσουν το παρελθόν τους, οι δε για να μην θίξουν την κυβέρνηση και τους Υπουργούς.

Υποβάλλαμε στην Δημοτική Αρχή δύο προτάσεις:

Η πρώτη: Επειδή ο Δήμος Πατρέων είναι ένας πολύ μεγάλος Δήμος, κανένας δεν θα του βρει ελαφρυντικά, εάν συμβεί γεγονός με ζημιές, πολύ περισσότερο με θύματα. Ακόμα και αν δεν θα φταίει. Για τον λόγο αυτό, πρέπει κάθε χρόνο να έχει εργολαβία και για τον προγραμματισμένο καθαρισμό ποταμών και χειμάρρων και για την συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας για άμεση επέμβαση σε έκτακτες περιπτώσεις. Αυτό δεν συνιστά καμία ιδεολογική έκπτωση.

Η δεύτερη: Άμεση, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, υλική συνδρομή στους κατοίκους της Μάνδρας. Είδη ρουχισμού και τρόφιμα κυρίως. Επίσης αποστολή κλιμακίου Μηχανικών για να δουλέψουν στην γρήγορη εκτίμηση των ζημιών.

Χρήστος Πατούχας, Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της Ανυπότακτης Πολιτείας

Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τα Νέα μας Δελτία Τύπου Για την αντιπλημμυρική προστασία