Ανυπότακτη Πολιτεία

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Η πρόταση για την όδευση του ποδηλατόδρομου που δεν εισακούστηκε

logo-final

Δελτίο Τύπου

Όταν σχεδιάζουμε υποδομές, τότε πρέπει να έχουμε τα μάτια μας στο μέλλον και στις επόμενες γενεές. Αυτή είναι η ευθύνη των συλλογικών πολιτικών οργάνων.

Πριν λίγες μέρες, αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, η κατασκευή ποδηλατοδρόμου από το ύψος της οδού Κανελλοπούλου, μέχρι την οδό Παπαφλέσσα.

Θα παρατηρήσουμε εξ αρχής, ότι σε τέτοιου είδους υποδομές, η πόλη μας υστερεί πραγματικά, τόσο σε σχέση με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της, όσο και στην σύγκριση της με πόλεις της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού. Αυτό αναδεικνύει πολιτικές ευθύνες του παρελθόντος. Κατά τούτο, χαιρετίζουμε την κατασκευή του έργου. Προσδοκούμε δε, με προσεχείς παρεμβάσεις του Δήμου το δίκτυο ποδηλατοδρόμων να επεκταθεί, να καλύψει το σύνολο της πόλης, να παρέχει ασφάλεια στους ποδηλάτες, να ευνοεί την χρήση του ποδηλάτου, για άσκηση, αναψυχή και επαγγελματική μετακίνηση.

Εν προκειμένω, καταψηφίσαμε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής, για την όδευση του συγκεκριμένου ποδηλατοδρόμου. Προτείναμε μερική τροποποίηση στην μελέτη της όδευσης από την οδό Νόρμαν μέχρι την οδό Παπαφλέσσα. Κάναμε διαρκείς εκκλήσεις, η πρόταση μας να γίνει δεκτή, για λόγους μεγαλύτερης ασφάλειας και για λόγους πρακτικούς. Δηλαδή, ο ποδηλατόδρομος στην παραπάνω απόσταση, να εγκατασταθεί στην ζώνη των τριών μέτρων, που έχει συμφωνηθεί να παραχωρηθούν μέσα στην παλιά λιμενική ζώνη. (Στην παρέμβαση μας, επισημάναμε την γραφειοκρατία, τις καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση της παραχώρησης).

Μας απαντήθηκε, ότι αυτό εμποδίζει την επικοινωνία με τους κάθετους δρόμους, άρα την επαγγελματική χρήση του ποδηλάτου. Απαντήσαμε, ότι στην υπάρχουσα περίφραξη, που θα είναι δική μας πλέον, μπορούμε να διανοίξουμε στα πλαίσια του έργου πύλες επικοινωνίας και να φκιάξουμε διαβάσεις και στην Σιδηροδρομική Γραμμή και στην οδό Όθωνος -Αμαλίας.

Δυστυχώς παρατηρούμε και επαγγελματική νωχέλεια υπηρεσιών του Δήμου και έλλειψη αποφασιστικότητας της πολιτικής ηγεσίας

 

Χρήστος Πατούχας, Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της Ανυπότακτης Πολιτείας

 

Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τα Νέα μας Δελτία Τύπου Η πρόταση για την όδευση του ποδηλατόδρομου που δεν εισακούστηκε