Ανυπότακτη Πολιτεία

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Η Ανυπότακτη Πολιτεία τιμά την εξέγερση του Νοέμβρη.

parartima-1973

parartima-1973

Η Ανυπότακτη Πολιτεία τιμά την εξέγερση του Νοέμβρη.

Πέρασαν 44 χρόνια από τη 17η του Νοέμβρη του 1973 η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία του τόπου. Μια εξέγερση που συντέλεσε στο να «πέσει» η χούντα των συνταγματαρχών, που τραυμάτισε ανεπανόρθωτα τη χώρα σε οικονομικό, πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο. Μια εξέγερση της οποίας τα συνθήματα ακούγονται μέχρι σήμερα. Τα αιτήματα των φοιτητών του Πολυτεχνείου, αποκορύφωμα της αντι-δικτατορικής δράσης, ως και σήμερα αποτελούν λαϊκές διεκδικήσεις λόγω της σκληρής επίθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση και η τρόικα στα λαϊκά στρώματα, αμφισβητώντας τα κεκτημένα του λαϊκού και εργατικού κινήματος.

  • Σήμερα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πλήρη επίθεση στα κοινωνικά αγαθά όπως το ρεύμα και το νερό, από μια κυβέρνηση που επιλέγει να βγάλει στο σφυρί τη λαϊκή ιδιοκτησία προς όφελος των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Σήμερα που η επίθεση σε παιδεία και εργασία συνεχίζεται όπως επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τρόικα.
  • Σήμερα που οι δημοκρατικές ελευθερίες συνεχίζουν να περιορίζονται.
  • Σήμερα που η χώρα βρίσκεται υπό την εξάρτηση του ΝΑΤΟ που σχεδιάζει την εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στον Άραξο και άλλες περιοχές για να ικανοποιήσει τα πολεμικά σχέδια του, που είναι υπεύθυνα για τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων.

 Καλούμε την νεολαία να δώσει μαζικό παρών στις εκδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται από τους φοιτητικούς συλλόγους στο χώρο του Παραρτήματος, εκεί που έλαβαν χώρα οι κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας της Πάτρας εκείνα τα χρόνια. Η Ανυπότακτη Πολιτεία θα καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Παραρτήματος τιμώντας τη μνήμη των αγωνιστών κατά της δικτατορίας την Παρασκευή στις 12.00. Καλούμε το λαό της Πάτρας σε μια πορεία για την εκκίνηση νέων αγώνων, ελπίδας και διεκδίκησης ενός καλύτερου αύριο.

Το συντονιστικό γραφείο της Ανυπότακτης Πολιτείας

Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τα Νέα μας Ανακοινώσεις Η Ανυπότακτη Πολιτεία τιμά την εξέγερση του Νοέμβρη.