Ανυπότακτη Πολιτεία

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ανακοινώσεις

Πρόσκληση στις κινητοποιήσεις 15 και 17 Ιουνίου

logo-finalΑγαπητοί μας συνδημότες

Η Ανυπότακτη Πολιτεία, καλεί τους φίλους της, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, όλο τον λαό της πόλης, σε καθολική συμμετοχή στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις του Δήμου για την ανεργία.

Στην πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή, το πρόβλημα της ανεργίας, βρίσκεται εδώ και δεκαετίες πάνω από τους πανελλαδικούς μέσους όρους, για γνωστούς λόγους που έχουμε εξηγήσει στο παρελθόν. Η μνημονιακή λαίλαπα της τελευταίας δεκαετίας, έκανε οξύτατο το πρόβλημα. Σχεδόν ένας στους τρεις συμπολίτες μας είναι άνεργος, χιλιάδες είναι οι υποαπασχολούμενοι, συμβασιούχοι λίγων μηνών, τετραωρίτες, με εξευτελιστικές αμοιβές, όλοι στην ανασφάλεια και την φτώχια. Ειδικότερα, πλήττονται οι νέοι άνθρωποι, ανεξαρτήτως προσόντων και επαγγελματικής εμπειρίας. Οι οικογένειες γονατίζουν από την απόγνωση, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες, τσακίζεται η αξιοπρέπεια, η ελπίδα, η αγωνιστική τους διάθεση.

Ψηφίσαμε και συμμετείχαμε σε όλες τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις στο παρελθόν του Δήμου, των κοινωνικών φορέων και των συνδικάτων, καταγγείλαμε όλες τις φορές τους απόντες. Απόντες, ήταν πάντα, όλοι της «συνομοταξίας των προθύμων». Οι ίδιοι, που σε κάθε δημοτικό πρόβλημα, γίνονται «βασιλικότεροι του βασιλέως», που πειθαρχούν στις εκάστοτε κυβερνητικές προθέσεις, που εξαρτούν την ύπαρξη τους από ποια τάχα εύνοια, που δρουν, για τον αφοπλισμό του κινήματος, κάθε αγωνιστικής ανάταξης, που αρνούνται τον ρόλο τους, απαξιώνουν τους αγώνες, λειτουργούν σε κάθε περίπτωση σαν δούρειος ίππος των χειρότερων στιγμών του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Διαφωνούν δήθεν, για την καλλιτεχνική εκδήλωση στο τέλος των κινητοποιήσεων. Φτηνό και ψεύτικο άλλοθι! Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε, αν αυτή ήταν η αληθινή επιφύλαξη τους. Αλλά αυτό είναι μόνο το άλλοθι τους. Σε μια συνολικά αντιδραστική και απολίτικη άρνηση τους.

Ας συζητήσουμε σοβαρά, για την αναγκαία παραγωγική, προς όφελος του λαού και της χώρας, οικονομική ανασυγκρότηση. Τότε, θα απορρίψουμε την συνολική τους πολιτική πορεία. Του αλυσοδέματος, της εξάρτησης, της υποταγής στα μεγάλα συμφέροντα, της χώρας δορυφόρου των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, της «αριστεράς», που είναι με το κεφάλαιο, με τις προτεραιότητες της άρχουσας τάξης και των δικών της στρατηγικών συμμαχιών και επιλογών.

Ας δώσουμε όλοι το παρόν. Την Παρασκευή 15/6 σε μία από τις δύο λαϊκές συγκεντρώσεις- πορείες στην Αγυιά και στις Εργατικές κατοικίες Ταραμπούρα στις 7 00, που θα κατευθυνθούν στην Πλατεία Γεωργίου. Και την Κυριακή 17/6 στις 8 00 στην συγκέντρωση στο Νότιο Πάρκο και την μεγάλη λαϊκή συναυλία. Βέβαιοι, ότι αγωνιζόμαστε για το μέλλον, για τα παιδιά μας, για την ελπίδα. Κανένας αγώνας δεν πήγε ποτέ χαμένος, τίποτα δεν θα κερδηθεί χωρίς αγώνα, αυταπάρνηση, αφοσίωση. Για την νίκη, για τις νίκες του μέλλοντος.

ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Το Συντονιστικό Γραφείο της Ανυπότακτης Πολιτείας

Περί Κλεισθένους και άλλων Τινών

logo-final

 

 

Την Τετάρτη 9/5/2018 συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στα πλαίσια της διαβούλευσης το προτεινόμενο Νομοσχέδιο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι». Επίσης η εφαρμογή από τον Δήμο του Νόμου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για οφειλές προς αυτόν. Αξίζει να παραθέσουμε συνοπτικά την άποψη και την τοποθέτηση της Ανυπότακτης Πολιτείας.

Ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι», είναι ένα Νομοσχέδιο με πάνω από 300 σελίδες και 230 άρθρα. Στο σύνολο του, πρόκειται για Νομοσχέδιο που εισάγει νέες αντιλαϊκές μνημονιακές μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση, ολοκληρώνοντας μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην ίδια κατεύθυνση τα τελευταία 30 χρόνια. Προφανώς, ονομάζεται «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι», επειδή θα ακολουθήσουν, με την ίδια φιλοσοφία και δεύτερο ίσως και τρίτο νομοθετικά στάδια.

Ορισμένες συγκεκριμένες παρατηρήσεις:

Πρώτη παρατήρηση:

Προτείνεται το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής με εξαιρέσεις τις Δημοτικές κοινότητες κάτω των 500 κατοίκων για τις οποίες προτείνεται αμιγώς πλειοψηφικό σύστημα. Αντιλαμβανόμαστε και εκτιμούμε, ότι η Κυβέρνηση διατυπώνει την πρόταση της με την λογική του στενού κομματικού συμφέροντος και όχι με την ιδεολογική προσήλωση στους δημοκρατικούς κανόνες. Το εκλογικό σύστημα είναι «το καθρεφτάκι», για να γίνουν δεκτές οι συνολικές αντιλαϊκές ρυθμίσεις. Για αυτό προβλέπουμε κινδύνους υπαναχωρήσεων στην τελική διατύπωση του Νομοσχεδίου.

Η θέση μας είναι εν προκειμένω απόλυτα σαφής. Θέλουμε την απόλυτα απλή αναλογική, αυτή που κατοχυρώνει την πλήρη ισοτιμία της ψήφου. Προτείναμε επίσης, η εκλογή των Δημοτικών Συμβούλων να γίνεται σε ενιαία εκλογική Περιφέρεια με κατάργηση της πολυσταυρίας. Έχουμε την γνώμη, ότι η απλή αναλογική, εντάχθηκε εδώ και πολλές δεκαετίες στις πολιτικές προτάσεις της Αριστεράς, για την προστασία των κοινωνικών και πολιτικών μειοψηφιών και όχι το αντίστροφο. Όσα ακούστηκαν για συναλλαγές και εκβιασμούς, για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, για ακυβερνησία κτλ, όχι μόνο δεν αφορούν το προοδευτικό πολιτικό κίνημα, αλλά διαπιστώνουμε ότι οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις, πάντοτε συναινούν στις αντιλαϊκές κατευθύνσεις, πάντοτε έχουν στην ατζέντα τους και την συναλλαγή και την αδιαφάνεια.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά και επί των δύο θεμάτων της τελευταίας συζήτησης, η «συνομοταξία των προθύμων», δηλαδή όλες οι παρατάξεις του μνημονιακού τόξου, μια χαρά και με μεγάλη ευκολία, συναίνεσαν και ψήφισαν κοινό ψήφισμα αποδοχής και του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι» και των πλειστηριασμών. Ή αλλιώς, ο καθένας ότι έχει πουλάει!

Δεύτερη παρατήρηση:

Ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι», επιτείνει τα αντιλαϊκά, ανταποδοτικά, φοροεισπρακτικά χαρακτηριστικά των Δήμων. Εκτός από τον σχεδιασμό για συμμετοχή των Δήμων σε διάφορα «αναπτυξιακά» επιχειρηματικά σχήματα και πρωτοβουλίες, καθιερώνει άμεσα την ένταξη των υπηρεσιών πρασίνου στις ανταποδοτικές υπηρεσίες. Αυτό θα έχει σαν άμεση συνέπεια την αύξηση των δημοτικών τελών από 20 έως 25%. Ευθεία επίθεση στο οικογενειακό εισόδημα.

Τρίτη παρατήρηση:

Οι Δήμοι, θα τελούν υπό την εποπτεία Οικονομικού Παρατηρητηρίου για την συμμόρφωση τους για τους προϋπολογισμούς τους και την όλη οικονομική τους πολιτική στις οδηγίες του. Η γενική κατεύθυνση είναι, οι προϋπολογισμοί των Δήμων, να αποσυνδεθούν από την οποιαδήποτε χρηματοδότηση, να στηριχθούν στους «ίδιους πόρους», που θα είναι προϊόν τοπικών τελών και φόρων. Κανένας σχολιασμός για το ότι η μνημονιακή δημοσιονομική προσαρμογή, στηρίχθηκε πρωτίστως στην κατά 70% μείωση των κρατικών δαπανών για την Αυτοδιοίκηση.

Τέταρτη παρατήρηση:

Θεσπίζεται με τον νόμο αυτόν, ειδικό σώμα ελεγκτών -εποπτών των αποφάσεων των Δήμων. Αυστηρότερος και πιο οργανωμένος ο κρατικός έλεγχος σκοπιμότητας και νομιμότητας. Από ειδική, αυτοτελή κρατική υπηρεσία! Και το αυτοδιοίκητο;

Πέμπτη παρατήρηση:

Το Νομοσχέδιο, δεν εντοπίζει, δεν διορθώνει και δεν ασχολείται με καμία παθογένεια του Καλλικράτη και των προηγούμενων Νόμων. Προς τι άραγε η καθυστέρηση και η τόση δυστοκία στην παραγωγή του;

Έκτη παρατήρηση

Η Δημοτική περιουσία καταχωρείται και παρακολουθείται από κεντρική τράπεζα πληροφοριών στο Υπουργείο. Για «αξιοποίηση», δηλαδή για σκότωμα όπως και η λοιπή δημόσια περιουσία

Συνολική παρατήρηση:

Πρόκειται για ένα Νόμο με συνολικά αντιδημοκρατική, αντιδραστική, αντιλαϊκή, αντιαυτοδιοικητική κατεύθυνση. Που αφαιρεί πολλά, από τα ελάχιστα εναπομείναντα, λαϊκά χαρακτηριστικά της Αυτοδιοίκησης. Που έχει για «χάντρες και καθρεφτάκια» την απλή αναλογική. Αν την διατηρήσει μέχρι τέλους. Εννοείται, ότι προοδευτικό Αυτοδιοικητικό κίνημα για να τον αντιπαλέψει, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και σκόρπιων δυνάμεων, απλά δεν υπάρχει. Έχει ενσωματωθεί στην ίδια κατεύθυνση εδώ και δεκαετίες.

Για τους πλειστηριασμούς

Με το πολυνομοσχέδιο 4472/19.5.2017 και την εγκύκλιο 1017/1/2/2018 της Τροικανής Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων εσόδων (ΑΑΔΕ), οι Δήμοι εντάσσονται υποχρεωτικά στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για οφειλές άνω των 500 Ευρώ. Πρέπει να αντιληφθούμε, ότι το μέτρο αφορά δεκάδες χιλιάδες μικροοφειλέτες και 204 μόνο μεγαλοοφειλέτες. Οι τελευταίοι οφείλουν πάνω από το 50% των συνολικών οφειλών. Εναντίον αυτών, ο Δήμος και οι υπηρεσίες του έχουν ήδη κινηθεί με αναγκαστικά μέτρα με πενιχρότατα αποτελέσματα. Ο κίνδυνος λοιπόν, αφορά πιθανότατα ανήμπορους συμπολίτες μας και ο Νόμος δεν δίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο την δυνατότητα ούτε να κρίνει, ούτε να ρυθμίσει, ούτε να διαγράψει χρέη. Η «Συνομοταξία των προθύμων» της Δημοτικής Αντιπολίτευσης, αρνήθηκε να αναλάβει την οποιαδήποτε ευθύνη. Καταψήφισε τις προτάσεις, το Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβει πρωτοβουλία, ρυθμίσεων, μειώσεων και διαγραφής των οφειλών με αντικειμενικά κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια. Αλλά τι ψάχνουμε; Αντικυβερνητική τόλμη δεν είχαν και δεν επέδειξαν ποτέ και σε κανένα δημοτικό ή κοινωνικό πρόβλημα. Προτάσεις που να συγκρούονται με τις επιλογές του συστήματος και έξω από τις κομματικές επιλογές τους δεν διατύπωσαν ποτέ!

Για την Ανυπότακτη Πολιτεία

Χρήστος Πατούχας, επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος

Οι πλειστηριασμοί και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ

logo-final1

O Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Κώστας Σπαρτινός, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα ΓΝΩΜΗ της Πάτρας. Στην συνέντευξη αυτή, ο κ. Σπαρτινός αναφέρθηκε και στους πλειστηριασμούς. Μάλιστα ρωτήθηκε για την παρουσία των ΜΑΤ και την ανησυχία των πολιτών για την πιθανή απώλεια της κατοικίας τους.

Όχι, τον κ. Βουλευτή, δεν τον ενόχλησαν τα ΜΑΤ. Είπε ωστόσο, ότι βρίσκονται σε πολιτικό αδιέξοδο όλοι όσοι κινητοποιούνται εναντίον των πλειστηριασμών. Ας θέσουμε όμως ορισμένα ερωτήματα στον κ. Βουλευτή.

Πρώτο ερώτημα: Γνωρίζει πόσες εκατοντάδες χιλιάδες της μικρομεσαίας τάξης, καταστράφηκαν ολοσχερώς εξ αιτίας της κρίσης και των μνημονίων σας; Πόσο συμβάλλει αυτή η καταστροφή στην ανεργία, στην οικονομική αδυναμία, στην παραγωγική αποδιάρθρωση της χώρας;

Δεύτερο ερώτημα: Τολμάτε να νομοθετήσετε την προστασία της κατοικίας και της λαϊκής ιδιοκτησίας, ή είστε δέσμιοι των τραπεζιτών, των δανειστών και των funds; Τρίτο ερώτημα: Όταν το κράτος, γνωρίζει το περιουσιολόγιο, το εισόδημα, τις δυνατότητες κάθε φορολογουμένου, έχετε την απαίτηση, όσοι κινητοποιούνται να ξεχωρίζουν τους πλειστηριασμούς; Μήπως κρύβεστε πίσω από τους ελάχιστους που έχουν και δεν πληρώνουν, για να αρπάξετε την λαϊκή περιουσία; Μήπως αυτό είναι το δικό σας πολιτικό αδιέξοδο και ψάχνετε συνενόχους;

Μπορείτε να σκεφθείτε την σεισάχθεια στο χρέος, θηλιά στον λαιμό, των φτωχών νοικοκυριών; Φυσικά δεν μπορείτε! Δεν είναι ιδεολογική σας επιλογή, η ταύτιση σας είναι με τα μνημόνια και τα μεγάλα συμφέροντα. Την «προστασία» που ανακαλύψατε στον ξεδοντιασμένο Νόμο Κατσέλη φυσικά δεν μπορεί να την πιστέψει κανείς. Οι ρυθμίσεις και οι αποφάσεις του είναι για να πάρετε όλα τα ακίνητα σε λίγα χρόνια. Γιατί κανένας που παίρνει 580 Ευρώ, δεν μπορεί να πληρώνει δόση 650. Ακολουθείστε κύριε Βουλευτά τις επιλογές σας, ταυτιστείτε με κάθε αντιλαϊκή προοπτική, χτίστε τα άλλοθι σας. Αλλά αφήστε ήσυχους όσους ανησυχούν και πιστεύουν στους αγώνες.

Το Γραφείο τύπου της Ανυπότακτης Πολιτείας

Εκδήλωση για τους πλειστηριασμούς

logo-final1

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Πάτρα 15/Ιανουαρίου/2018

Η Ανυπότακτη Πολιτεία, οργανώνει συγκέντρωση – συζήτηση για το θέμα των πλειστηριασμών την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στις 19 00.

Θα συζητήσουμε το νέο πλαίσιο διεξαγωγής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, στα πλαίσια των προβλέψεων του νέου Πολυνομοσχεδίου που ψηφίζει η Κυβέρνηση αυτές τις μέρες, θα συζητήσουμε όλο το πλαίσιο καταστολής και παρεμπόδισης των κινητοποιήσεων που έχει αποφασιστεί ήδη.

Θεωρούμε, ότι ο στόχος είναι, η εκποίηση της πρώτης κατοικίας και ολόκληρης της λαϊκής περιουσίας, σε όφελος των Τραπεζών, των εγχωρίων και ξένων επιχειρηματικών funds. Παρά τα Κυβερνητικά ψεύδη, θεωρούμε ότι η λαϊκή περιουσία δεν προστατεύεται. Δεν προστατεύεται από την αδηφαγία των Τραπεζών, δεν προστατεύεται από τις οφειλές στο Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς. Δεν προστατεύονται εν τέλει, ούτε όσοι έχουν προσφύγει στον, ξεδοντιασμένο πλέον, Νόμο Κατσέλη, ο οποίος απλά επιμηκύνει την οφειλή και με την μείωση του εισοδήματος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, πολύ σύντομα θα είναι αδύνατη η ανταπόκριση τους στις δόσεις.

Πιστεύουμε στην δύναμη των κινητοποιήσεων, πιστεύουμε στην ανάγκη, αυτές να ενταθούν, να γίνουν πιο οργανωμένες και μαζικές.

Θέλουμε να συμβάλλουμε και στην ευρύτερη κοινωνική συζήτηση και στην κατανόηση του προβλήματος και στην οργάνωση των κινητοποιήσεων. Πιστεύουμε ότι κάθε πολίτης, κάθε κοινωνική οργάνωση, κάθε επιστημονικός φορέας, οφείλει να δώσει την συμβολή του.

Θεωρούμε απαραίτητο να μην παραιτηθούμε επ ουδενί, από δύο βασικά αιτήματα:

Πρώτο: Την νομοθετική προστασία της πρώτης κατοικίας και των υπόλοιπων περιουσιακών στοιχείων της λαϊκής οικογένειας.

Δεύτερο: Την διαγραφή ολόκληρου ή του μεγαλύτερου μέρους του ιδιωτικού χρέους προς τις Τράπεζες, των ανέργων, των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Για τον σκοπό αυτό, καλούμε στην συζήτηση αυτή, όλους τους μαζικούς κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς.

Πιο συγκεκριμένα: Καλούμε τις Δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Πατρέων και των όμορων Δήμων. Όλες τις συλλογικότητες που μέχρι τώρα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών. Τον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών. Τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Πατρών. Την Ομοσπονδία ΟΒΕΣΝΑ. Τον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών. Τα Επιμελητήρια. Εργατικά Σωματεία και Σωματεία Συνταξιούχων. Την ΕΛΜΕ και τον Σύλλογο Δασκάλων. Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων. Τους Φοιτητικούς Συλλόγους. Τους Πολιτιστικούς Συλλόγους.

Είμαστε βέβαιοι, ότι με την συζήτηση θα καταλήξουμε σε κοινά συμπεράσματα και θα οργανώσουμε από κοινού, μεγαλύτερες, αποτελεσματικότερες, νικηφόρες κινητοποιήσεις.

Το Συντονιστικό Γραφείο της Ανυπότακτης Πολιτείας

Για το Νίκο Τεμπονέρα

temponeras

Ανακοίνωση του Συντονιστικού Γραφείου της Ανυπότακτης Πολιτείας

Η δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα στις 8 Ιανουαρίου του 1991, συγκλόνισε το Πανελλήνιο, συγκίνησε ολόκληρη την νεολαία της χώρας μας, έγινε σύμβολο αντίστασης και αγώνα, για την παιδεία, για το Δημόσιο σχολείο, για τη Δημοκρατία και το δικαίωμα στη ζωή. Ο Ν. Τεμπονέρας δολοφονήθηκε από το παρακράτος γιατί στάθηκε αλληλέγγυος στο μαθητικό κίνημα της εποχής του που τάραξε τα σχέδια της άρχουσας τάξης. Το 1991, οι μαθητικές καταλήψεις φούντωναν και απλώνονταν σε ολόκληρη τη χώρα. Ο Νίκος Τεμπονέρας στάθηκε σύμμαχος και συμπρωταγωνιστής, στην εξεγερμένη νεολαία, που είχε όλα τα σημάδια μιας συνολικής επίθεσης του συστήματος, για ένα αντιδραστικό πισωγύρισμα, για μια αντεπίθεση υποταγής του λαού, σε όσα από τότε οι δυνάμεις της άρχουσας τάξης, σχεδίαζαν και υλοποιούσαν.

Με την θυσία του Νίκου Τεμπονέρα, το λαϊκό κίνημα φούντωσε και προσωρινά ανακόπηκαν αυτά τα σχέδια. Όμως, στα επόμενα χρόνια, σε μια καταιγιστική αντεπίθεση, μπόρεσαν να εξουδετερώσουν το λαϊκό κίνημα, μπόρεσαν να χρεοκοπήσουν τους στόχους και τις διεκδικήσεις του, μπόρεσαν να το καθυποτάξουν και να επιβάλλουν την σημερινή πορεία ισοπέδωσης, την αφαίρεση δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων ενός αιώνα, την εξαθλίωση εκατομμυρίων ανθρώπων και όλων των λαϊκών τάξεων, την υποθήκευση της χώρας και του εθνικού της πλούτου.

Αλλά, και αν νικήθηκαν τα ιδανικά τους, δεν έπαψαν να υπάρχουν. Περισσότερο από ποτέ, έχουμε σήμερα την ανάγκη της ζωογόνας επίδρασης τους. Για την ανασύνταξη των δυνάμεων μας, για την νικηφόρα λαϊκή αντεπίθεση. Για να αποδειχτεί στην πράξη, ότι κανένας αγώνας δεν έγινε επί ματαίω, κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, καμιά θυσία δεν χάνεται από την παρακαταθήκη της ιστορίας. Τοποθετείται ισότιμα, στο πλάι των αμέτρητων λαϊκών θυσιών, που έρχονται από το βάθος της ιστορίας. Των θυσιών της Εθνικής Αντίστασης, των δημοκρατικών αγώνων, του αντιδικτατορικού αγώνα.

Βρισκόμαστε σήμερα, στο βάθος των μνημονίων της υποδούλωσης της χώρας και του λαού μας, χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα βγούμε από αυτά. Αυτό, που με βεβαιότητα γνωρίζουμε, είναι ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο, χωρίς την ανασύνταξη, τον προσανατολισμό, την αποφασιστικότητα, την ενότητα της Αριστεράς και του λαϊκού κινήματος. Ενάντια στο Κυβερνητικό πολιτικό σύστημα, τις ανεκτές από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα εκδοχές του, τις χρεοκοπημένες παραφυάδες του. Ενάντια στις συνειδητές και ασυνείδητες αυταπάτες, της εξαπατημένης και προδομένης δημοκρατικής και αριστερής βάσης της κοινωνίας μας.

Σας καλούμε, με αυτό το καθαρό πρόσωπο, να τιμήσουμε την ηρωική μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα. Να κοιτάξουμε κατάματα το μέλλον, νικώντας την απογοήτευση, γνωρίζοντας, ότι χωρίς εμάς, χωρίς τον αγώνα μας, τίποτα καλό δεν θα γίνει για μας.

 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9/1/2018 ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΝΙΚΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ ΣΤΙΣ 18 ΟΟ

 

Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τα Νέα μας Ανακοινώσεις