Ανυπότακτη Πολιτεία

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ψήφισμα για τους πλειστηριασμούς

logo-final

 

Η θέση μας για τους πλειστηριασμούς

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 26/10/2016, συζητήθηκε, μετά από πρόταση της Ανυπότακτης Πολιτείας το θέμα των πλειστηριασμών. Προτείναμε στην τοποθέτηση μας τις παρακάτω τροποποιήσεις στο ψήφισμα που πρότεινε ο κ. Δήμαρχος Πατρέων:

  • Να αντικατασταθούν οι όροι «λαϊκό σπίτι», «λαϊκή κατοικία», με τον όρο λαϊκή ιδιοκτησία. Προφανώς ο δικός μας όρος είναι ευρύτερος, περιλαμβάνει και ενδεχόμενες κληρονομημένες κατοικίες που οι περισσότεροι των ανθρώπων έχουν στα χωριά τους και καλύπτει επίσης κατεστραμμένους μικροεπιχειρηματίες, που είχαν υποθηκεύσει την ίδια την επιχείρηση τους.
  • Για όσους έχουν προσφύγει στον Νόμο Κατσέλη, γενναία μείωση των οφειλών τους. Χωρίς αυτήν, κανένας δεν θα μπορέσει να διασώσει το σπίτι του.
  • Το σημαντικότερο: Σεισάχθεια, δηλαδή διαγραφή του ιδιωτικού χρέους, όλων όσων αδυνατούν να πληρώσουν. Και στην κατηγορία αυτή να ενταχθούν όλοι οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι. Δηλαδή όλοι όσοι δεν έχουν εισόδημα ή αυτοί που το εισόδημα τους μειώθηκε πάνω από 50% στα χρόνια των μνημονίων.

Οι Τράπεζες, στο ίδιο διάστημα ανακεφαλαιοποιήθηκαν με ποσό πάνω από 150 δις, σε βάρος του δημοσίου χρέους, δηλαδή σε βάρος του συνόλου του Ελληνικού λαού.

Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, ακόμα και η αναστολή ή η ματαίωση των πλειστηριασμών, δεν θα έχει κανένα νόημα, δεδομένου του σχεδίου πώλησης όλων των κόκκινων δανείων σε ξένα funds και μάλιστα έναντι εξευτελιστικής τιμής. Τότε, όλα τα ακίνητα, θα βρεθούν σε λίγα χέρια μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η Δημοτική πλειοψηφία και ο κ. Δήμαρχος απέρριψαν τις προτάσεις μας αυτές. Γιατί άραγε; Μόνο στο όνομα της κομματικής στενότητας και της αόριστης συνθηματολογίας;

Με κάθε τιμή

Για την Ανυπότακτη Πολιτεία

Χρήστος Πατούχας, Δημοτικός Σύμβουλος

Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Οι Θέσεις μας Ψήφισμα για τους πλειστηριασμούς