Ανυπότακτη Πολιτεία

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ο Θύμιος Δραγώτης, υποψήφιος με την "Ανυπότακτη Πολιτεία"

Να δυναμώσουμε το ρεύμα αντίστασης!

Συμμετέχω στην Ανυπότακτη Πολιτεία ως ενεργό μέλος από το 2006 μέχρι και σήμερα. Στους καιρούς της πιο άγριας επίθεσης στα λαϊκά κεκτημένα επιλέγω να στρατευτώ σε ένα αριστερό μετωπικό σχήμα που παλεύει για την καλυτέρευση της καθημερινότητας των δημοτών της Πάτρας. Στις θέσεις, στις προτάσεις και στις δράσεις της Ανυπότακτης Πολιτείας βρίσκει έκφραση η φωνή του εργαζόμενου λαού, των ανέργων και της νεολαίας που αγωνίζεται. Στην Ανυπότακτη Πολιτεία βρίσκουν επίσης έκφραση όσοι θέλουν μια αγωνιζόμενη δημοτική κίνηση η οποία θα αγωνίζεται για τα προβλήματα του τόπου της, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και παρωπίδες.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας η Ανυπότακτη Πολιτεία με τον Χρήστο Πατούχα αποτέλεσε την φωνή του απλού Πατρινού πολίτη για τα μικρά και μεγάλα προβλήματά του. Ήμασταν σταθερά δίπλα στο κομμάτι εκείνο του κόσμου που αντιστάθηκε στις ιδιωτικοποιήσεις, στο ξεπούλημα δημοσίων χώρων και κοινωνικών αγαθών που μας ανήκουν, σε κάθε κοινωνική αδικία. Προς όφελος του λαού της Πάτρας, προτείναμε πραγματικές, τεκμηριωμένες και υλοποιήσιμες λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Δεν πετάξαμε την μπάλα στην εξέδρα, δεν αναθέσαμε την λύση στην κεντρική εξουσία. Την ώρα δε, που ο κάθε λογής υποψήφιος δηλώνει δήθεν ανεξάρτητος, εμείς λέμε ότι είμαστε βαθιά εξαρτημένοι από τα προβλήματα και τις ανάγκες των παραπάνω κομματιών της κοινωνίας.

Η Ανυπότακτη Πολιτεία λοιπόν η οποία:

• Βρίσκεται σταθερά απέναντι σε όλο τον μνημονιακό συρφετό και στα μεγάλα τοπικά συμφέροντα που λυμαίνονται την Πάτρα.
• Ήταν σταθερά δίπλα στους κατοίκους της Ξερόλακκας, της Βούντενης και της ευρύτερης περιοχής στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, όταν άλλες δημοτικές παρατάξεις με πρώτη και καλύτερη την δημοτική αρχή και τις δυνάμεις της αδυνατούσαν να προβάλουν ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες λύσεις.
Αντιστάθηκε στην απόδοση του θαλασσίου μετώπου σε ιδιώτες. Έδωσε μάχες για το ζήτημα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο και κάλεσε τον λαό της Πάτρας να κινητοποιηθεί. Ούτε ανακαλύψαμε χτες το ζήτημα, ούτε καταθέτουμε προτάσεις που θέτουν υπο αμφισβήτηση τα κεκτημένα αιτήματα του Πατρινού λαού.
• Κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια από το 2006 μέχρι και σήμερα για την δημιουργία ενός πλατιού, ενωτικού, αριστερού κατεβάσματος στον Δήμο της Πάτρας. Δεν πήραμε ποτέ την επιλογή του μοναχικού δρόμου και της κομματικής αυτοτέλειας και καταγραφής.
• Συζητούσε πάντοτε τίμια, σταράτα και με λογική ισότητας και σεβασμού απέναντι τους συνομιλητές της. Έτσι μονάχα αντιλαμβανόμαστε εμείς την ενότητα.
• Δεν αποτέλεσε ποτέ μια ευκαιριακή επιλογή ή μέρος μικροπολιτικών παιχνιδιών, η οποία θα εξαργυρωνόταν αργότερα για να διαπραγματευτούμε κάτι «μεγαλύτερο».
• Δυναμώνει από την συμμετοχή της νέας γενιάς στα ψηφοδέλτιά της. Οι νέοι και οι νέες της Ανυπότακτης Πολιτείας δεν είναι απλά νεαροί σε ηλικία αλλά έχουν ενεργή συμμετοχή στους αγώνες και στις διεκδικήσεις της νεολαίας.

Αυτή ακριβώς η δημοτική κίνηση όχι μόνο αξίζει να στηριχθεί αλλά και ΠΡΕΠΕΙ να δυναμώσει !
Δυνατότερη Ανυπότακτη Πολιτεία σημαίνει δυνατότερη η φωνή του Πατρινού λαού.

Τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς. Ας το τολμήσουμε....

Δραγώτης Ευθύμιος.
Υποψήφιος Διδάκτωρ Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Πατρών.
Μέλος της Αριστερής Ανασύνθεσης και της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Υποψήφιος στην Εκλογική Περιφέρεια Δήμου Πατρέων.

Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Η Κίνηση Το Ψηφοδέλτιο Ο Θύμιος Δραγώτης, υποψήφιος με την "Ανυπότακτη Πολιτεία"