Ανυπότακτη Πολιτεία

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ψηφοδέλτιο

Ο Πέπος Αγγελακόπουλος, υποψήφιος με την "Ανυπότακτη Πολιτεία"

4 χρόνια μνημονίων και η καταστροφή από τις κυβερνητικές πολιτικές και της εντολές της Ε.Ε δεν έχουν σταματημό. Η ανεργία στο 30 % και 60% στους νέους, χιλιάδες οικογένειες κάτω από το όριο της φτώχειας που αντιμετωπίζουν άμεσα βιοποριστικά προβλήματα. Όλα αυτά μαζί με δημόσια αγαθά όπως το νερό, το ρεύμα, η υγειά κ.α θυσιάζονται στον βωμό του χρέους, ένα χρέος που το 2008 ήταν στο 120% και τώρα έχει εκτοξευτεί στο 175.1% και δεν φαίνεται να έχει σταματημό.

Μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο θα γίνουν και οι δημοτικές εκλογές στης 18 Μαΐου. Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές πρώτο μέλημα θα πρέπει να είναι οι πολίτες της Πάτρας, οι οποίοι πλήττονται.

Κανένας να μην μήνει ούτε μια ώρα χωρίς ρεύμα.

Κανένας να μην μήνει χωρίς ένα πιάτο φαΐ να φάει.

Κανένας να μην απορρίπτεται από την υγειά και την παιδεία.

Για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρξει η δημοτική αρχή εκείνη η οποία θα πάει κόντρα στις κυβερνητικές πολιτικές και τις επιταγές της που φτωχοποιούν τους δήμους.

Η Ανυπόταχτη Πολιτεία είναι η δύναμη η οποία μπορεί να βάλλει ένα οριστικό φρένο σε όλα αυτά, κόντρα στη λογική του συμβιβασμού και της αναμονής, σε αντίθεση με λογικές "ο δήμος είναι εξαρτημένος δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι".

Στις 18 Μαΐου να στηρίξουμε την Ανυπόταχτη Πολιτεία για να επιστρέψει ο δήμος στους πολίτες του.

Να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα, αντιπαραθετικό στους "ανεξάρτητους" σωτήρες που περιμένουν να υλοποιήσουν τις κυβερνητικές πολιτικές άλλα και στους υποψήφιους που στηρίζουν τα κόμματα της κυβέρνησης.

Πρέπει να μαυρίσουμε αυτούς που μας μαύρισαν την ζωή και να προβάλουμε το δικό μας αντιπαραθετικό πρόγραμμα και όνειρο για αυτήν την πόλη.

Ιωσήφ Αγγελακόπουλος,

Σπουδαστής Ι.Ε.Κ

Ο Γιάννης Καλομοίρης, υποψήφιος με την "Ανυπότακτη Πολιτεία"

Δεν θα γίνουμε η γενιά της υποταγής και της παραίτησης

Οι δημοτικές εκλογές κρίνουν την πορεία της ζωής μας.

Η επιλογή της ψήφου σε αυτές τις εκλογές θα είναι ή μήνυμα ελπίδας και αγώνα ή μήνυμα εμπέδωσης του φόβου και επιβεβαίωσης της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Επιβεβαίωση και συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής μεταφράζεται με φτώχια, μνημόνια, νέα μέτρα, αρπαγή του εθνικού πλούτου, με ερήμωση και μαρασμό της πόλης μας, ανεργία, μετανάστευση, διαφθορά και σκάνδαλα, πολιτιστική εκπόρνευση και φασισμός. Οι πιο καταστροφικές δυνάμεις του τόπου έχουν συστρατευτεί για να εκτελέσουν δουλικά τις εντολές της ΕΕ και ΔΝΤ σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στη νεολαία και τον λαό. Στα 5 χρόνια αυτής της πορείας ο λαός δεν είδε να καλυτερεύει η κατάσταση του, κάθε υπόσχεση τους σήμαινε σχέδια για μεγαλύτερη επίθεση και πιο χυδαία ληστεία.

Εμπέδωση του φόβου μεταφράζεται με αποδοχή των απειλών που ξεστομίζουν. Των απειλών για χρεωκοπία και καταστροφή εάν δεν περάσουν οι πολιτικές τους, οι ψηφοφορίες των μέτρων του μνημονίου, η αποδοχή του ευρώ ως θέσφατο, η ευρωπαϊκή πορεία της καταστροφής. Των απειλών που εκτοξεύουν οι διάφοροι μαϊντανοι στις τηλεοράσεις πρωί, μεσημέρι, βράδυ εάν αντισταθούμε για την καταστροφή της υγείας και της παιδείας, εάν αντισταθούμε για το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου. Μεταφράζεται με την ανάπτυξη του σκοταδισμού του φασισμού, με την απαγόρευση των διαδηλώσεων και τις αντιδημοκρατικές εκτροπές. Εμπέδωση σημαίνει η καταστροφική αποδοχή της επιλογής του μικρότερου κακού, της ηρεμίας και της υποταγής "για να μην γίνουν τα πράγματα χειρότερα".

Η πραγματικότητα και το μέλλον μας όχι μόνο δεν θα αλλάξει όσο διαφεντεύουν οι τοπικοί, εγχώριοι και ξένοι εκβιαστές αλλά θα χειροτερεύει γιατί αυτοί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την δεινή μας θέση, αυτοί είναι οι αρχιτέκτονες της δυστυχίας και του μαύρου μέλλοντος.

Να επιβάλλουμε τα δίκαια της ζωής μας, να επιβάλλουμε την ελπίδα με αγώνα και αντίσταση στην πραγματικότητα της καταστροφής.

Η νέα γενιά πρέπει να σταθεί στο ύψος της, να παλέψει για ένα διαφορετικό όραμα για την ίδια και τον λαό.

Να παλέψει για μια αριστερή φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση.

Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε τον συνδιασμό που στην μακρόχρονη πορεία του στέκεται αγωνιστικά σε όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της περιοχής, που δεν συνδιαλέγεται με τις μνημονιακές κυβερνήσεις, που έχει συγκροτημένο και πραγματικό πρόγραμμα για το μέλλον της Πάτρας, που πιστεύει ότι μόνο με την μετωπική λογική και όχι με τη κομματική περιχαράκωση ή η συστημική αναδίπλωση των πολιτικών δυνάμεων της αριστεράς θα βρεθεί σε καλύτερη μοίρα το λαϊκό κίνημα. Μόνο με αυτή την λογική θα οικοδομίσουμε μια πραγματική διέξοδο απ την κρίση.

Στις δημοτικές εκλογές στηριζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Ανυπότακτη Πολιτεία.

Στις δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε Ανυπότακτη Πολιτεία

"Κείνο που σου προσάπτουν τα Χελιδόνια είναι η άνοιξη που δεν έφερες"

Καλομοίρης Γιάννης,
Απόφοιτος του τμήματος φυσικής Πάτρας

Ο Διονύσης Μαρούδας, υποψήφιος με την "Ανυπότακτη Πολιτεία"

Επειδή δε θέλουμε ένα δήμο – μάνατζερ,
ούτε ένα δήμο – τσιράκι της κεντρικής εξουσίας...
Αντίθετα είναι αναγκαίος ένας Δήμος – μετερίζι λαϊκών αγώνων.

Επειδή δεν πιστεύουμε όσους "θα κάνουν για εμάς – χωρίς εμάς",
ούτε τα μεγάλα λόγια – τη "συνετή" διαχείριση και τα περί "νοινοκυρεμένων Δήμων"...
Προτιμάμε να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις.

Επειδή τα προβλήματα δεν είναι τεχνικής φύσεως,
άρα δεν επιλύονται από τους "πιο ικανούς διαχειριστές"...
Είναι πολιτικά, και τέτοια είναι και η λύση τους.

Επειδή στην εποχή της κρίσης, της τρόικα, των μνημονίων,
ο λαός δε μπορεί "να κερδίσει τη λευτεριά" με βελούδινο τρόπο...
Απαιτείται πολιτική ρήξης και ανατροπής με το ευρωπαϊκό κέντρο και τους δανειστές.

Επειδή οι δημοτικές εκλογές είναι πιο πολιτικές από ποτέ,
η ψήφος μας δε μπορεί να είναι μόνο προσωπική και "αυτοδιοικητική"...
Πρέπει να είναι πολιτική, αριστερή, μετωπική.

Επειδή η ενίσχυση προσώπων και παρατάξεων με αρχές, με αριστερή πολιτική, με μετωπική αντίληψη, τόσο στη Δήμο μας, όσο και σε όλη τη χώρα, είναι σημαντική παρακαταθήκη για τις μάχες που έρχονται...

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Ανυπότακτη Πολιτεία,
ψηφίζουμε Χρήστο Πατούχα για Δήμαρχο Πατρέων.

Μαρούδας Διονύσης,
Καθηγητής Β΄ βάθμιας

Ο Θύμιος Δραγώτης, υποψήφιος με την "Ανυπότακτη Πολιτεία"

Να δυναμώσουμε το ρεύμα αντίστασης!

Συμμετέχω στην Ανυπότακτη Πολιτεία ως ενεργό μέλος από το 2006 μέχρι και σήμερα. Στους καιρούς της πιο άγριας επίθεσης στα λαϊκά κεκτημένα επιλέγω να στρατευτώ σε ένα αριστερό μετωπικό σχήμα που παλεύει για την καλυτέρευση της καθημερινότητας των δημοτών της Πάτρας. Στις θέσεις, στις προτάσεις και στις δράσεις της Ανυπότακτης Πολιτείας βρίσκει έκφραση η φωνή του εργαζόμενου λαού, των ανέργων και της νεολαίας που αγωνίζεται. Στην Ανυπότακτη Πολιτεία βρίσκουν επίσης έκφραση όσοι θέλουν μια αγωνιζόμενη δημοτική κίνηση η οποία θα αγωνίζεται για τα προβλήματα του τόπου της, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και παρωπίδες.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας η Ανυπότακτη Πολιτεία με τον Χρήστο Πατούχα αποτέλεσε την φωνή του απλού Πατρινού πολίτη για τα μικρά και μεγάλα προβλήματά του. Ήμασταν σταθερά δίπλα στο κομμάτι εκείνο του κόσμου που αντιστάθηκε στις ιδιωτικοποιήσεις, στο ξεπούλημα δημοσίων χώρων και κοινωνικών αγαθών που μας ανήκουν, σε κάθε κοινωνική αδικία. Προς όφελος του λαού της Πάτρας, προτείναμε πραγματικές, τεκμηριωμένες και υλοποιήσιμες λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Δεν πετάξαμε την μπάλα στην εξέδρα, δεν αναθέσαμε την λύση στην κεντρική εξουσία. Την ώρα δε, που ο κάθε λογής υποψήφιος δηλώνει δήθεν ανεξάρτητος, εμείς λέμε ότι είμαστε βαθιά εξαρτημένοι από τα προβλήματα και τις ανάγκες των παραπάνω κομματιών της κοινωνίας.

Η Ανυπότακτη Πολιτεία λοιπόν η οποία:

• Βρίσκεται σταθερά απέναντι σε όλο τον μνημονιακό συρφετό και στα μεγάλα τοπικά συμφέροντα που λυμαίνονται την Πάτρα.
• Ήταν σταθερά δίπλα στους κατοίκους της Ξερόλακκας, της Βούντενης και της ευρύτερης περιοχής στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, όταν άλλες δημοτικές παρατάξεις με πρώτη και καλύτερη την δημοτική αρχή και τις δυνάμεις της αδυνατούσαν να προβάλουν ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες λύσεις.
Αντιστάθηκε στην απόδοση του θαλασσίου μετώπου σε ιδιώτες. Έδωσε μάχες για το ζήτημα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο και κάλεσε τον λαό της Πάτρας να κινητοποιηθεί. Ούτε ανακαλύψαμε χτες το ζήτημα, ούτε καταθέτουμε προτάσεις που θέτουν υπο αμφισβήτηση τα κεκτημένα αιτήματα του Πατρινού λαού.
• Κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια από το 2006 μέχρι και σήμερα για την δημιουργία ενός πλατιού, ενωτικού, αριστερού κατεβάσματος στον Δήμο της Πάτρας. Δεν πήραμε ποτέ την επιλογή του μοναχικού δρόμου και της κομματικής αυτοτέλειας και καταγραφής.
• Συζητούσε πάντοτε τίμια, σταράτα και με λογική ισότητας και σεβασμού απέναντι τους συνομιλητές της. Έτσι μονάχα αντιλαμβανόμαστε εμείς την ενότητα.
• Δεν αποτέλεσε ποτέ μια ευκαιριακή επιλογή ή μέρος μικροπολιτικών παιχνιδιών, η οποία θα εξαργυρωνόταν αργότερα για να διαπραγματευτούμε κάτι «μεγαλύτερο».
• Δυναμώνει από την συμμετοχή της νέας γενιάς στα ψηφοδέλτιά της. Οι νέοι και οι νέες της Ανυπότακτης Πολιτείας δεν είναι απλά νεαροί σε ηλικία αλλά έχουν ενεργή συμμετοχή στους αγώνες και στις διεκδικήσεις της νεολαίας.

Αυτή ακριβώς η δημοτική κίνηση όχι μόνο αξίζει να στηριχθεί αλλά και ΠΡΕΠΕΙ να δυναμώσει !
Δυνατότερη Ανυπότακτη Πολιτεία σημαίνει δυνατότερη η φωνή του Πατρινού λαού.

Τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς. Ας το τολμήσουμε....

Δραγώτης Ευθύμιος.
Υποψήφιος Διδάκτωρ Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Πατρών.
Μέλος της Αριστερής Ανασύνθεσης και της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Υποψήφιος στην Εκλογική Περιφέρεια Δήμου Πατρέων.

Η Ξένια Αλεξίου, υποψήφια με την "Ανυπότακτη Πολιτεία"

Προσπαθούν να μας επιβάλλουν το χάος και την αταξία που δημιουργούν. Να μας πείσουν πως όλα είναι μονόδρομος της πολιτικής τους.

Κρύβονται πίσω από καρικατούρες πολιτικών οι οποίοι βγάζουν τη βρώμικη δουλειά.

Διαλύουν κάθε υποδομή της χώρας, κάθε όνειρο, όποια αισιοδοξία.

Ποντάρουν στο να κάνεις το σταυρό σου και να τους ευχαριστείς, αφού δεν είσαι εσύ εικόνα κάποιου που τρώει από τα σκουπίδια κι επαιτεί.

Κανείς δεν ονειρεύτηκε τη ζωή του έτσι..

Ας πάψουμε να είμαστε αδιάφοροι και οι αιώνια αθώοι.

Αύριο είναι μια καινούργια μέρα!

Στις 18 Μαϊου δυναμώνουμε τη φωνή της Ανυπότακτης Πολιτείας

Αλεξίου Ξένη
πτυχιούχος αρχιτέκτων μηχανικός

Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Η Κίνηση Εκλογές 2015