Ανυπότακτη Πολιτεία

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Χρήστος Πατούχας

Τι λένε και τι δε λένε οι Yποψήφιοι Δήμαρχοι

patouxas3

 

ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕ ΛΕΝΕ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ : ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Τις τελευταίες μέρες, δόθηκε η ευκαιρία κοινής συνάντησης των υποψηφίων Δημάρχων σε τρείς προσκλήσεις φορέων. Η μία ήταν απολύτως θεματική για την πολιτική για το βιβλίο των εκδόσεων ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ, οι άλλες δύο για προβλήματα των Νότιων συνοικιών και της περιοχής του Ακταίου.

Γενική παρατήρηση:

Ο προεκλογικός λόγος είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων, λόγος επιφανειακός, λόγος εντυπώσεων. Δεν ψάχνει την ουσία, δεν απαντά στους άλλους, δεν ακούει, δεν δεσμεύει. Παραμένει ωστόσο κόσμιος στις κοινές εμφανίσεις, αν εξαιρέσουμε τις λίγες περιπτώσεις των άναρθρων κραυγών. Δυο τρεις υποψήφιοι, δεν μπορούν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους! Φλύαροι, επιδερμικοί, ουδέτεροι από την προσωπική τους ιστορία, μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους, μοιάζουν με απολιθώματα στην εκπροσώπηση της πολιτικής που έχει καταδικάσει ισόβια το λαό και τη χώρα.

Ας προχωρήσουμε όμως σε πιο συγκεκριμένα σχόλια:

Πρώτο σχόλιο:

Σε όλες τις συζητήσεις προέκυψε η κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου και όλων των Δήμων. Η έλλειψη προσωπικού, η επικάλυψη και σύγκρουση αρμοδιοτήτων. Αλλά η διαπίστωση αυτή δεν χρειάζεται μυαλό. Είναι προφανής. Τι απαντούν σε αυτό; Τι φταίει γιαυτό; Τι πρέπει να γίνει γιαυτό; Εδώ ουδετερότητα! Δεν απαντούν. Δεν απαντούν οι εκπρόσωποι και οπαδοί των κομμάτων εξουσίας. Της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ.

Τους προτείνουμε την θεσμοθέτηση της χρηματοδότησης στο 12%. Σε βάθος δεκαετίας. Να το διεκδικήσουμε όλοι! Συμφωνούν; Διαφωνούν; Ας απαντήσουν. Η φλυαρία τους να πετύχουμε οικονομική αυτοδυναμία με «αναπτυξιακές φούσκες», το ξέρουν ότι δεν αποδίδει. Ιδιαίτερα από όσους χρεοκόπησαν την χώρα και το λαό της.

Δεύτερο σχόλιο:

Σε δύο τουλάχιστον από τις συζητήσεις αυτές αναδείχθηκε το πρόβλημα των δημοσίων κοινοχρήστων χώρων. Αν θα μπορεί ο Δήμος να επισκευάζει τους παραλιακούς δρόμους, να αναμορφώνει τις παραλίες του, να βελτιώνει υπέρ των δημοτών τους υπόλοιπους. Το προτείνουμε εδώ και τρεις μήνες. Σε κάθε ευκαιρία. Απαντούν; Μούγκα! Θα τολμήσουν; Πόσοι; Πότε;

Αγαπητοί μας συμπολίτες

Θα συνεχίσουμε να προτείνουμε. Αυτά που τους πονάνε! Αυτά που δεν τολμούν! Όχι! Η ομοιότητα στην δυστυχία, (Όλοι οι Δήμοι δεν έχουν λεφτά, όλοι δεν έχουν προσωπικό), δεν είναι εξιλέωση. Δεν είναι η μοίρα μας!

Βεβαίως δεν θα λείψουν και τα ευτράπελα! Είδαν το Σάββατο υποψήφιο Δήμαρχο μαζί με ομάδα υποψηφίων με ομοιόμορφα μπλουζάκια και με ολοκαίνουργες πεντακάθαρες σκούπες, να παριστάνουν τους «εθελοντές» της καθαριότητας. Όχι! Δεν θα δείτε τέτοιους εθελοντές στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια, στους εργατικούς αγώνες. Τί εύκολα που μοιάζουν όλα. Μακάρι να ήταν έτσι!

Το γραφείο Τύπου της Ανυπότακτης Πολιτείας

Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Η Κίνηση Ο Επικεφαλής Τι λένε και τι δε λένε οι Yποψήφιοι Δήμαρχοι