Ανυπότακτη Πολιτεία

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δελτία Τύπου

Η γέφυρα και τα διόδια

logo-finalΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάτρα, 20/9/2017

Συζητήθηκε στο Δημοτικό μας Συμβούλιο το θέμα των διοδίων στο Εθνικό οδικό δίκτυο και στην Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου.

Ο Χρήστος Πατούχας εκ μέρους της Ανυπότακτης Πολιτείας τόνισε περίπου τα εξής:

  1. Πρέπει να υπάρχουν διόδια; Προφανώς δεν πρέπει. Το οδικό δίκτυο θα έπρεπε να γίνεται για την εξυπηρέτηση της ασφαλούς μετακίνησης των πολιτών και των εμπορευμάτων και αγαθών.
  2. Είναι ακριβά τα σημερινά διόδια; Είναι ίσως τα ακριβότερα στην Ευρώπη. Ιδιαίτερα αν συνυπολογίσουμε το εισόδημα ενός μέσου εργαζόμενου και τις μειώσεις που έχει υποστεί. Αφορά το κόστος της συντήρησης; Όχι. Πρωτίστως αφορά τα υπερκέρδη των παραχωρησιούχων μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων και τις αποικιακές συμβάσεις που τα συνοδεύουν.
  3. Τα ακριβά διόδια υπερφορτώνουν το παλαιό οδικό δίκτυο, δημιουργώντας κυκλοφοριακό φόρτο και κινδύνους θανατηφόρων ατυχημάτων.
  4. Στην στρατηγική της πιθανής διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης με τους παραχωρησιούχους, για μια συμβολική μείωση των διοδίων, βρίσκεται η επέκταση των συμβάσεων παραχώρησης, κάτι που άλλωστε ήδη το ζητούν οι κατασκευάστριες εταιρείες.
  5. Θεωρούμε απαραίτητο, εκτός από το γενικό αίτημα για κατάργηση των διοδίων, ο Δήμος να επεξεργαστεί συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων, ιδιαίτερα για την γέφυρα, που να εξυπηρετεί κοινωνικές ομάδες χρήστες, όπως εργαζόμενοι, φοιτητές, χρονίως πάσχοντες, ΑΜΕΑ, ή την ανάγκη τουριστικής σύνδεσης των εκατέρωθεν περιοχών με επέκταση του 10ωρου σε όλα τα Σαββατοκύριακα, την διέλευση με επιστροφή στις 6 ώρες αντί για τις 3. Όλα αυτά, υπό την προϋπόθεση της ριζικής μείωσης του βασικού διοδίου.
  6. Σε κάθε περίπτωση διαφωνούμε με την επέκταση των συμβάσεων παραχώρησης. Υπήρξαν δημοτικοί σύμβουλοι και παρατάξεις που χαιρέτησαν την εξαγγελία για «αναλογική» τιμολόγηση των διοδίων. Με όσα έχουν διαρρεύσει για την βασική τιμή ανά χιλιόμετρο στην αναλογική χρέωση, δυστυχώς τα διόδια δεν θα μειωθούν.
  7. Περιμένουμε την εκπόνηση αυτού του πλαισίου αιτημάτων, όπως δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος και τις πρωτοβουλίες συνεννόησης και κοινών δράσεων. Εμείς, έχουμε σε πολύ συχνά διαστήματα επιχειρηματολογήσει και για τις γενικές και για τις μερικότερες διαστάσεις του προβλήματος.

Ο Δήμος να μεριμνήσει για τη σορό του άτυχου Αλγερινού

Προς τον κ. Δήμαρχο Πατρέων

Πάτρα 11/8/2017

Κύριε Δήμαρχε

Διαβάζω από τα ρεπορτάζ των τοπικών μέσων ενημέρωσης: «Στα αζήτητα του νεκροτομείου της Πάτρας η σορός του άτυχου Αλγερινού που σκοτώθηκε από την κατάρρευση του στεγάστρου στο παλιό λιμάνι της Πάτρας»

Επειδή είμαι βέβαιος, ότι καμιά από τις εμπλεκόμενες Δημόσιες Υπηρεσίες, δεν είναι ευσυγκίνητες, σας προτείνω να αναζητήσουν οι Υπηρεσίες του Δήμου την οικογένεια του άτυχου θύματος και με δαπάνες του Δήμου να αποσταλεί η σορός του στην πατρίδα του.

Αν η έρευνα σας δεν αποδώσει, ο Δήμος να αναλάβει τα έξοδα της ταφής του σε κάποιο από τα Δημοτικά νεκροταφεία.

Είναι η ελάχιστη απόδοση τιμής, σε έναν επισκέπτη μας. Δεν βρήκε ίσως την φιλοξενία ζωντανός, ας αναπαυθεί νεκρός στην φιλόξενη γη μας.

Χρήστος Πατούχας, για την Ανυπότακτη Πολιτεία

Για την κατάρευση της οροφής του κτηρίου στο λιμάνι

logo-final

Δελτίο Τύπου 

Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον θάνατο ενός άτυχου ανθρώπου στην κατάρρευση του υποστέγου στο παλιό λιμάνι της Πάτρας. Η ραθυμία και οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις Κρατικών Αρχών, έχουν την ευθύνη. Μέχρι πρόσφατα στεγάζονταν εκεί τα κρατητήρια των Λιμενικών Αρχών και παρά τις προειδοποιήσεις και της Παράταξης μας και άλλων, οι αρμόδιοι κωλυσιεργούσαν.

Κατά την υπογραφή της Σύμβασης Προσωρινής Παραχώρησης, είχε αποκρυφτεί από τον Δήμο ότι η κατασκευή αυτή ήταν ετοιμόρροπη. Τώρα πρέπει να διαχειριστούμε την σκόνη και τα υπολείμματα του καρκινογόνου αμιάντου.

Εφιστούμε την προσοχή του Δήμου Πατρέων και του ΟΛΠΑ για τα άλλα υπόστεγα, αλλά και για ετοιμόρροπα διατηρητέα κτίρια μέσα στην πόλη, όπως πχ, αυτό στην διασταύρωση της Γερμανού και Ηλείας. Η απειλούμενη κατάρρευση τέτοιων ιδιωτικών κτιρίων, ή από μικροσεισμούς ή από βροχές, θα δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερους κινδύνους από την πιθανή διάσωση τους.

Γραφείο τύπου Ανυπότακτης Πολιτείας

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις στο Ανατολικό Πάρκο

logo-final

 

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 9 30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΔΗΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟΝ ΡΗΓΑΝΟΚΑΜΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Πάτρα 25/5/2017

Η Ανυπότακτη Πολιτεία, συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για την απόδοση από την Κυβέρνηση στον Δήμο, του χώρου του πρώην σκουπιδότοπου του Ρηγανοκάμπου, για την δημιουργία πάρκου αναψυχής, για ένα χώρο στην διάθεση των κατοίκων όλων των Ανατολικών συνοικιών.

Καλούμε τα μέλη και τους οπαδούς μας, να πάρουν μαζικά μέρος, να στηρίξουν όλες τις ενέργειες για την απόδοση στην πόλη όλων όσων δικαιούται. Δεν θα νομιμοποιήσουμε καμία ιδιωτικοποίηση, καμία ιδιωτική εκμετάλλευση ελεύθερων χώρων.

Η συμμετοχή μας, θα δώσει απάντηση στην κυβερνητική αδιαφορία, θα νικήσει τα σχέδια εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, θα εξουδετερώσει όλα τα εμπόδια που δημιουργούν, η μνημονιακη προσήλωση, η καταδίκη κάθε διεκδίκησης που εκπορεύεται από τον διαρκή συμβιβασμό.

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Τοποθέτηση για ανεργεία

logo-final

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 19/5/2017, ήταν πρώτο θέμα η οργάνωση κινητοποίησης για την ανεργία και άλλες διεκδικήσεις του Δήμου, τη 25/Ιουνίου 2017, με πορεία από την πλατεία Γεωργίου στην Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, καθώς και τα μέτρα προετοιμασίας της.

Ψηφίσαμε την πρόταση για την οργάνωση της κινητοποίησης αυτής.

Στην παρέμβαση του στα πλαίσια της συζήτησης, ο Χρήστος Πατούχας, είπε περίπου τα εξής:

«Ζούμε επτά χρόνια μνημονίων και εννέα χρόνια διαρκούς οικονομικής κρίσης και ύφεσης. Σε αυτή την μακρά περίοδο, υπήρξε ολοσχερής απαξίωση και καταστροφή παραγωγικών μέσων, οικοδομήθηκε το καθεστώς της πλήρους εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, εκτοξεύτηκε η ανεργία σε εκρηκτικά ποσοστά, έγινε ευθεία επίθεση σε όλα τα εργασιακά δικαιώματα και κυρίως με αλλεπάλληλες επιθέσεις στον μισθό και την σύνταξη, οδήγησε στην φτωχοποίηση της πλειοψηφίας των λαϊκών στρωμάτων. Πάνω από το 60% του πληθυσμού, βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχιας, πληρώνοντας τον βαρύ φόρο αίματος στην Τρόικα, την εσωτερική ολιγαρχία και στο υποταγμένο και εθελόδουλο πολιτικό σύστημα.

Ο κ. Δήμαρχος, στην εισήγηση του ανέφερε, ότι κάνει την πρόταση του, στον απόηχο των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων! Κύριε Δήμαρχε υπερβάλλετε. Ούτε οι διαδηλώσεις ήταν μεγάλες, ούτε η απεργία είχε επιτυχία. Βρισκόμαστε στην περίοδο της πλήρους απογοήτευσης των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων, οι κινητοποιήσεις δεν έχουν μαζικότητα, ούτε διάρκεια, ούτε ανατρεπτικούς πολιτικούς στόχους.

Δεν με ενδιαφέρει να κρίνω την «κυβερνώσα Αριστερά», ούτε τα άλλοθι της. Ούτε τα άλλοθι των εκπροσώπων της εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.

Με ενδιαφέρει να διαπιστώσω την απουσία πολιτικής που θα εμπνεύσει, θα οργανώσει, θα καθοδηγήσει, θα ξεσηκώσει το λαό. Που θα καταβάλλει την επίπονη, βασανιστική προσπάθεια, να ξαναοπλίσει το λαϊκό κίνημα. Μια αριστερά που χωρίς αυταρέσκειες και κομπασμούς, θα δει την πραγματικότητα, θα την ερμηνεύσει και θα σχεδιάσει την ανατροπή της. Αυτή η πολιτική ηγεσία, σήμερα δεν υπάρχει. Και εισπράττουμε όλοι, την αναποτελεσματικότητα, την αποδιάρθρωση των συνδικάτων, την γιγάντωση των νεοφασιστικών κινημάτων και την απόλυτη κυριαρχία της πολιτικής των μνημονίων, της εξάρτησης, του μονόδρομου της Ευρωζώνης, των συμβιβασμών, των προδοσιών και της «υπερήφανης» στήριξης κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, στην μετάλλαξη όλων των σχεδίων και των στόχων τους. Ακόμα και των απλά διαχειριστικών.

Κύριε Δήμαρχε, αφού στην εισήγηση σας καταγράψατε για την κινητοποίηση, πληθώρα αιτημάτων του Δήμου, (εγώ θα προτιμούσα πιο εξειδικευμένα αιτήματα, που θα διευκόλυναν την συμμαχία και με τους γειτονικούς Δήμους Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας), τότε να προσθέσετε και αιτήματα, όπως ο τρόπος διέλευσης της Σιδηροδρομικής Γραμμής, η διάβρωση των ακτών Νότιας και Βόρειας πλευράς, η Νότια χάραξη της Πατρών Πύργου και άλλα.

Αλλά να βάλλετε, αφού πάμε στην Γέφυρα, και αιτήματα για την ίδια την Γέφυρα. Σας θυμίζω παλιότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε ληφθεί με πρόταση και εισήγηση μου, για την ανάγκη, που είναι και από κάθε πλευρά αναπτυξιακή, της ριζικής μείωσης του κόστους διέλευσης, έτσι ώστε η Γέφυρα να ενώσει αντί να χωρίζει τις παράκτιες περιοχές του Πατραϊκού και του Κορινθιακού κόλπου.

Με αυτές τις παρατηρήσεις, ψηφίζουμε την κινητοποίηση, θα στηρίξουμε την προετοιμασία της και θα συμμετέχουμε σε αυτήν.»

Το Γραφείο Τύπου της Ανυπότακτης Πολιτείας

Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τα Νέα μας Δελτία Τύπου