Ανυπότακτη Πολιτεία

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Όλοι στην πορεία στη Γέφυρα

logo-final1

 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Οκτώ χρόνια διαρκούς οικονομικής κρίσης, λιτότητας και μνημονίων, έχουν εξοντώσει τον λαό μας. Έχουν καταληστέψει το εισόδημα του, έχουν διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις, έχουν συρρικνώσει μισθούς και συντάξεις, έχουν εκτοξεύσει την ανεργία σε πρωτοφανή δυσθεώρητα ύψη. Πάνω από τρείς στους δέκα συμπολίτες μας είναι άνεργοι ή χρεοκοπημένοι, στην νεολαία μας έξη στους δέκα ζουν την ανασφάλεια και τα αδιέξοδα ή αναζητούν την τύχη τους στα ξένα. Η φτώχια ξεπερνά το μισό του πληθυσμού, δημιουργώντας διαρκή εξαθλίωση στις συνθήκες διαβίωσης τους.

Στην πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή μας, όλοι αυτοί οι δείκτες αυξάνονται: 38% η ανεργία, 68% στους νέους. Σε κάθε οικογένεια τουλάχιστον ένας άνεργος και το πιθανό οικογενειακό εισόδημα δεν επαρκεί για την κάλυψη ούτε των στοιχειωδών αναγκών.

Τα μνημόνια και τα μέτρα τους, επηρεάζουν και την δημόσια ζωή. Ο Δήμος αδυνατεί να καλύψει τις τεράστιες κοινωνικές ανάγκες, να δημιουργήσει τις αναγκαίες υποδομές για την βελτίωση της ποιότητας ζωής. Και σε αυτά που προσπαθεί να κάνει, βρίσκει τεράστια εμπόδια στην γραφειοκρατία, στην έλλειψη πόρων, στις αγκυλώσεις, στις απαγορεύσεις των επιτηρητών της Τρόικας.

Συμμετέχουμε και ψηφίσαμε την πορεία που οργανώνεται από τον Δήμο Πατρέων από την Πλατεία Γεωργίου στην Γέφυρα, την Κυριακή 25 Ιουνίου στις 8 το πρωί.

Όπως και πέρσι στην μεγάλη πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα. Για να καταγγείλουμε πρωτίστως την ανεργία, για να καταγγείλουμε την πολιτική που την παράγει, την πολιτική που εξοντώνει την χώρα και το λαό της. Να καταγγείλουμε την καταπάτηση όλων των υποσχέσεων, τις αυταπάτες, τις διαψεύσεις των ελπίδων. Να καταγγείλουμε τα μνημόνια και τα κόμματα που τα υπηρετούν. Να καταγγείλουμε την εξάρτηση, την υποτέλεια, το ξεπούλημα της χώρας.

Να απαιτήσουμε με την παρουσία μας στην Γέφυρα, την κατάργηση του εξωφρενικού διοδίου των 13,30 Ευρώ, του ακριβότερου διοδίου στον κόσμο.Κυρίως, να ξαναβρούμε το ηθικό μας, την αγωνιστική μας διαδρομή, την ενότητα και την ανάταση.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25/6/2017 ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

poreia-patra-athina

Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τα Νέα μας Ανακοινώσεις Όλοι στην πορεία στη Γέφυρα